Hogy főzzek egészségesen?
1 Példa
Vajon párolt zöldség keverék + pici só, Fűszeres csirke/pulyka mell klopfolva, hirtelen kisütve icipici olajon. issstenni :-)
Én is pont a napokban határoztam el, hogy változtatunk. A páromon is és rajtam is van rendesen. Nekem 20 kilótól kell megszabadulnom.
Első, hogy elkezdtem mozogni (úszás).
A második, hogy elkezdtem utána olvasni, hogy mi hol merre mettől meddig.
A kedvenc oldalam: [link]
És az ötletek, amiket eddig írtam össze magamnak:
- teljes kiörlésű kenyér
- teljes kiörlésű liszt
- gyümölcscukor (fruktóz) - 3szor kevesebb kell belőle, mint a sima kristálycukorból vagy
nádcukor (cane-sugar)
- több hal és csirkehús
- zsírszegény alapanyagok (sajtból főként mozarella vagy feta a legjobb) Gyümölcs joghurtból viszont utálom a zsírszegényt, szerintem azt ki fogom hagyni.
- Rizsből barna rizset fogunk venni ezentúl
- tejfől helyett kefirt és joghurtot használunk
- több levest eszünk és zöldséget
- ha főzeléket csinálunk, nem rántom be, hanem másként fogom elkészíteni.
- Csokiból csak jó minőségűt (minimum 75% kakaótartalmasat)
- Sütni csak diétás, vagy kifejezetten egészséges receptek alapján fogok
- Reggelire rászokunk (bőségesre, de minimum valami wholegrain cereilre, vagy müzlire), ebéd visszafogottan és vacsi csak valami könnyű. Salát, sajttal, vagy hallal vagy valami ilyesmi.
- leszokom a tejszínes kajákról, vagy abból is zsírszegény verziót fogok használni.
- szigorú kalória számlálás fog kezdődni. Nekem nem szabad 1500nél többet ennem. Az tuti. Ebbe belefér minden, csak max nem korlátlan mennyiségben. A párom többet ehet majd. :)
-és havonta egy hét méregtelenítő hetet fogunk tartani.
Napi 2liter viz minimum.zoldseg gyumolcs korlatlan mennyisegben .magvak.mindenbol teljes kiorlesu kell. (liszt,rizs).es szerintem is az a lenyeg h valtozatos legyen.
Es ami fontos,menjetek elkonyvtarba es vegyetek ki a vitamin abc cimu konyvet es nezzetekmeg miben milyen vitamin van!!probaljatok meg aszerint enni hogy minden vitaminbol eleget vigyetek a szervezetetekbe.ha nem veszitek ki konyvtarbol,akkor neten nezzetek meg azosszesvitamint.talan nemis gondolnatok mennyifele vitamin letezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!