Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogy főzzek egészségesen?

Hogy főzzek egészségesen?

Figyelt kérdés
2009. jún. 3. 18:16
 1/9 anonim ***** válasza:
87%

1 Példa

Vajon párolt zöldség keverék + pici só, Fűszeres csirke/pulyka mell klopfolva, hirtelen kisütve icipici olajon. issstenni :-)

2009. jún. 3. 18:30
 2/9 anonim ***** válasza:
88%
szerintem az a legegészségesebb ha semmit nem hagysz ki a menüsorból, csak változtatod az arányokat... kevesebb só, kevesebb cukor, több zöldség (fujj...), kevesebb vörös hús, és több hal. megvonni semmit nem kell, csak mértéket tartani. mondjuk ne egyél meg ültő helyedben hat csirkecombot és egy fél csokitortát, mert a hányáson kívül emésztési zavaraid is lesznek...
2009. jún. 3. 18:57
 3/9 A kérdező kommentje:
Liszt helyett mit lehet használni?
2009. jún. 3. 19:27
 4/9 A kérdező kommentje:
A párom is én is túlsúlyosak vagyunk és szeretnénk életmódot változtatni.Legalább 10kg-ot le kellene adnunk fejenként.Remélem sikerülni fog. Köszi a válaszokat!
2009. jún. 3. 19:30
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
A zöldségeket ne rántással készítsd főzeléknek, csak párolva, a rántott dolgokat kerüld, mindenből zsírszegényt vegyél (felvágott, sajt, hús), gabonát reggelire,de teljesőrlésűt, vacsora legkésőbb 6-kor, saláta. Fontos a változatosság, hogy ne unjátok meg, és naponta kb fél kiló zöldség-gyümölcs fejenként. Főétkezésekre a híg, könnyű levesek után kevesebbet fogtok enni. Chipsféléket, cukros üdítőket kerüljétek, krumplit csak módjával, cukorból minél kevesebbet.
2009. jún. 3. 21:31
 6/9 anonim ***** válasza:
39%
Liszt helyett azt ajánlom,h ne használj lisztet azt kész.
2009. jún. 4. 10:56
 7/9 anonim ***** válasza:
Rizs, krupli helyett barnarizs vagy köles.
2009. jún. 4. 17:44
 8/9 anonim ***** válasza:

Én is pont a napokban határoztam el, hogy változtatunk. A páromon is és rajtam is van rendesen. Nekem 20 kilótól kell megszabadulnom.

Első, hogy elkezdtem mozogni (úszás).

A második, hogy elkezdtem utána olvasni, hogy mi hol merre mettől meddig.

A kedvenc oldalam: [link]

És az ötletek, amiket eddig írtam össze magamnak:

- teljes kiörlésű kenyér

- teljes kiörlésű liszt

- gyümölcscukor (fruktóz) - 3szor kevesebb kell belőle, mint a sima kristálycukorból vagy

nádcukor (cane-sugar)

- több hal és csirkehús

- zsírszegény alapanyagok (sajtból főként mozarella vagy feta a legjobb) Gyümölcs joghurtból viszont utálom a zsírszegényt, szerintem azt ki fogom hagyni.

- Rizsből barna rizset fogunk venni ezentúl

- tejfől helyett kefirt és joghurtot használunk

- több levest eszünk és zöldséget

- ha főzeléket csinálunk, nem rántom be, hanem másként fogom elkészíteni.

- Csokiból csak jó minőségűt (minimum 75% kakaótartalmasat)

- Sütni csak diétás, vagy kifejezetten egészséges receptek alapján fogok

- Reggelire rászokunk (bőségesre, de minimum valami wholegrain cereilre, vagy müzlire), ebéd visszafogottan és vacsi csak valami könnyű. Salát, sajttal, vagy hallal vagy valami ilyesmi.

- leszokom a tejszínes kajákról, vagy abból is zsírszegény verziót fogok használni.

- szigorú kalória számlálás fog kezdődni. Nekem nem szabad 1500nél többet ennem. Az tuti. Ebbe belefér minden, csak max nem korlátlan mennyiségben. A párom többet ehet majd. :)

-és havonta egy hét méregtelenítő hetet fogunk tartani.

2009. jún. 5. 00:06
 9/9 anonim válasza:

Napi 2liter viz minimum.zoldseg gyumolcs korlatlan mennyisegben .magvak.mindenbol teljes kiorlesu kell. (liszt,rizs).es szerintem is az a lenyeg h valtozatos legyen.

Es ami fontos,menjetek elkonyvtarba es vegyetek ki a vitamin abc cimu konyvet es nezzetekmeg miben milyen vitamin van!!probaljatok meg aszerint enni hogy minden vitaminbol eleget vigyetek a szervezetetekbe.ha nem veszitek ki konyvtarbol,akkor neten nezzetek meg azosszesvitamint.talan nemis gondolnatok mennyifele vitamin letezik.

2010. jan. 2. 04:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!