Hogyan étkezzünk egészségesen, ha alig marad pénzünk ételre?
ma 00:20
Attól függ, mennyire kevés pénzből. Ha 2 ember él 60 ezer forintból, és tegyük fel, van saját lakásuk, szóval nem kell albérletet fizetni, akkor mondjuk marad 30k-juk kajára.
Ugye 30 nap van, az napi 500ft fejenként.
Na ebből hogy lehet megoldani az egészséges kaját?
Veszel egy kiló kenyeret, marad napi 750ft-od, 2 emberre. Ebből lehetetlenség kijönni, mert párizsit, olcsó virslit meg ilyesmit kell venni.
Én amatőr testépítő vagyok, naponta "eszméletlen" mennyiségeket megeszek, de fel tudom fogni, hogy attól, mert nekem napi 800g csirke, meg 150 gramm protein shake, vitamin, glutamin, bcaa, no fokozó etc standard, másnak még a megengedhetetlen luxus kategóriába tartozik. Az oké, hogy nagyon sok olyan ember van, aki havi mondjuk 100 ezerből él egyedül, és azt mondja, hogy azért nem étkezik egészségesen, mert drága és nem tudja megfizetni, közben meg csak kifogásokat keres... és rendeli az 1k-s pizzákat, meg eszi a 300ftos lángosokat, issza a napi 2 dobozos sört, meg szívja a cigit.. De nem kell szűklátókörűnek lenni és mindenkit azonosítani ezzel a sablonnal.
olcsóbb étel nem feltétlenül egészségtelenebb
rizskoch gyümölcsöntettel
lecsó tarhonyával
töltött paprika
spenót6sóskamártás főtt tojással
gyümölcsleves+túróstészta
rakott ételeke
lencseleves+házi pite(gyümölcsös pl szilva most nagyon olcsó)
sárgaborsófőzelék főtt/sült virslivel
darált husok-zöldségekbe töltve
rakott krumpli-nem kell kolbász, szalonna, kis olaj hagyma, krumpli, tojás, paradicsom, sajt stb-egészségesen is lehet elkészíteni
zsemle túróval töltve
tejberizs fahéjjal, gyümölccsel
zabkása gyümölccsel
joghurtok, kefírek gyümölccsel
főtt tojás kenyérrel, zöldséggel
sült zöldségek-cukkini, hagyma
főzelékek sajttal, főtt tojással
sima csapvíz, esetlge házi szörpök
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!