Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Nagy dózisú és gazdaságos...

Nagy dózisú és gazdaságos B-vitaminok: Lehet-e őket felezni / harmadolni?

Figyelt kérdés

Róluk lenne szó: Elég jó árban lennének, főleg ha egy nap csak fél komplexet szednék + kb. harmad vagy negyed B1-et:

[link]

[link]

A sok B1 egy valószínűsíthető idegsérülés miatt lenne, olvastam hogy sok B1 mellett B-komplex is kell, mivel nagy mennyiségű B1 kiszoríthatja a többi B-t.

Viszont ezek a dózisok az ajánlotthoz képest már túlságosan nagynak tűnnek terápiás célokra is. Úgy tudom pl. B6-ból sem szabad akármennyit szedni, hiába vízben oldódik..

Odáig oké, hogy fizikailag szét lehet törni/vágni egy ilyen tablettát, de ezeken nincs vajon filmbevonat, stb. nem árthat a gyomornak, egyéb szervnek ha nem egészben nyelem le?

2012. febr. 6. 17:25
 1/1 anonim válasza:
Szerintem ne tördeld...
2012. febr. 13. 03:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!