Egész nap hánytam, a végén már gyomorsavat, epét, megy a hasam, mi a teendő most, nagyon gyenge vagyok?
Kellemetlen szitu. A legfontosabb a bő folyadékpótlás. Sokszor keveset, hogy megmaradjon benned. SZÉNSAVMENTES jó minőségű ásványvizet fogyassz. Ha tudsz, akkor gyógyszertárban szerezz valamilyen vény nélkül kapható hasfogót. Egyél kétszersültet, főtt burgonyát, répát.
Ezek szoktak jók lenni. Ne feledd, a folyadék a legfontosabb!
Tudom, már régebbi kérdés...
Véleményem szerint, amennyiben a csoki miatt történt, akkor lehet volt benne valami toxikus anyag, vagy hasonló. Lehet nem megfelelő körülmények között tárolták stb.
Ilyen esetekben nem szabad bevenni semmi "hasfogót", hagyni kell, hogy távozzon minden.
Tudom, kellemetlen, de a szervezetednek úgy a legjobb, ha távoznak a problémás anyagok.
Nem nagy probléma, ha pár napig nem eszel (ha sehogy sem tudsz), teákat érdemes inni, illetve ha sokáig tart a betegeskedés, akkor nem árt 1-2 energiaital vagy inkább sportolóknak kifejlesztett ital, ami pótolja az ásványi sókat.
Csak azért írom le, hátha mások is kerülnek még hasonló helyzetbe.
Kérdező, neked pedig tudom ajánlani az orvostudakozo.hu oldalt, itt tudsz kérdezni orvosoktól/szakemberektől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!