Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mitől lehet, hogy pár kaján...

Mitől lehet, hogy pár kaján kívül szinte semmit sem szeretek?

Figyelt kérdés

Nem szeretem az édességeket, leszámítva 1-2 süteményt. Csokik többségét kifejezetten utálom. Fagylalt/jégkrém szóba sem jöhet.

Csirkehúsból 3 falatnál többet nem tudok megenni. Igen, a csirkehúst különösen gyűlölöm.

Szalámitól, sonkától, felvágottaktól lényegében undorodom. Komolyan mondom, azokkal vallatni lehetne. Múltkor is 5 percig tartott, mire leküzdöttem egy szelet szalámis kenyeret.

Kenyeret, zsömlét, kiflit sem szoktam enni. Ha muszáj választani, akkor kifli, de inkább azt se.

A krumplit is rohadtul utálom, különösen a főttet. A hasáb még csak-csak, de magamtól nem enném azt se.

A rántott húsok többségét üresnek és ízetlennek tartom.

A hamburgert sem szeretem.

Chipseket régen imádtam, azoktól híztam meg, de már ott is csak húzom a számat.

Italokból szinte semmit sem szeretek. Maximum néhány energiaital és Ice Tea.

Amiket szeretek: spagetti, vadas, gyros, pizza(ha nincs rajta szalámi), klopfolatlan steak, + szinte az összes távol-keleti és mexikói csípős kaja.

Mint láthatjátok, szinte semmit sem szeretek. Mondhatjuk, hogy a magyar konyha nálam eleve felejtős, de a többi sem jó.

Lassan 19 éves leszek, de úgy 14 éves korom óta ez van. Persze nem hirtelen jött, hanem fokozatosan az 5 év alatt utáltam meg majdnem minden kaját. Olyanokat is, amikért anno oda voltam.

Viszont a helyzet most lett kritikus, mert lényegében csak a felsorolt ételeket tudom megenni. Eddig úgy-ahogy rászántam magam, hogy olyat egyek, ami nem ízlik, de már képtelen vagyok elviselni. Ha nem találok ki vmit sürgősen, akkor a következő kérdésem a "mentális egészség" kategóriában lesz feltéve.

Ezen lehet valahogy segíteni? Mert egyrészt pénzügyileg sem szerencsés, másrészt az idegeim is szétmennek.

Most nyáron is 10 kilót fogytam. Később egy kicsit visszahíztam, de már megint lement 5.

18/F

2011. dec. 16. 22:08
 1/2 anonim ***** válasza:
Ha tovább rosszabbodik a helyzet, akkor mindenképp érdemes lenne felkeresned egy szakembert, mert szerintem amit leírtál, egy kezdődő komoly étkezési rendellenesség. Sajnos, hogy konkrétan kihez mehetnél, nem tudom, de a háziorvos biztosan tud segíteni. Lehet, hogy elküld pszichológushoz; ahogy én tudom, a legtöbb étkezési zavarnak pszichés oka van.
2011. dec. 19. 13:24
 2/2 anonim ***** válasza:

én is hasonló vagyok,alig szeretek valamit,a szalámitól,felvágottaktól nekem is felfordul a gyomrom

és én se szeretem a legtöbb édességet :/

2011. dec. 29. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!