Most mi az igazság a vegetáriánus étkezés helyességével kapcsolatban? Úgy, hogy a húsevés rossz?
A kérdésedben több biológiaia tévedés van.
1. A húst (állati fehérjét) igenis meg tudja emészteni a szervezet. Csak egy példa: az eszkimók KIZÁRÓLAG húst fogyasztanak, és mégsem halnak éhen, tehát megemésztik az állati fehérjét. Mellékesen a bélben NEM rohad, hanem elbomlik, ami a növényi anyagokra ugyanúgy érvényes.
2. NEM az állati fehérjétöl, hanem a túl sok állati fehérjétöl lehet köszvényt kapni, de ez sem 100%-ig bizonyitott, legalább annyira belejátszik az öröklödés.
3. Az embernem NEM csak a FOGAZATA, hanem a bélrendszere is mindenevö, a nyál sehol nem fehérje emésztésre való, az a gyomorban történik.
Én ezt értem, de azzal példálóznak, hogy az eszkimók nem is élnek sokáig a húsfogyasztás mértéktelensége miatt.
Azt is olvastam, hogy bár nem halunk bele, de nem is tudjuk rendesen emészteni. Pont ezért már a bélben rohadni kezd bennünk. Nemúgy a növények. De ha megfigyeled, mindenhol rothadásról írnak.
A bélrendszere nem tudom milyen a mindenevőknek, de a növényevőké hosszú, a húsevőké rövid. Tudom, mi a kettő között állunk, de ezt is felmutatják. A nyálnál több indokot is felhoztak, de csak a kémhatása jut eszembe.
Én ebben nem hiszek, de látni szeretném lefektetve ennek a tudományos alapjait, de nem vega honlapok térítése által, hanem komoly, elismert tudományos hírként, tényként. Mert úgy még nem láttam, és mindenhol ugyanazt szajkózzák.
Ne higgy el semmit sem nekik, minden szavuk hazugság. Csak meg akarnak győzni arról, hogy ne egyél húst, meg más állati termékeket.
A természeti népek között nem találni vegetariánusokat vagy vegánokat. Ha a vegetarianizmus lenne a természetes, és ahhoz alkalmazkodott volna az emberi szervezet, akkor ők még mindig vegánok lennének.
A növényevőknek hosszú a vakbele. Nálunk ez egy rövid szakasz, és ebben emésztik, rohasztják a növényevők szimbionta baktériumai a növényi táplálékot. Meg vannak anyagok, meg nem mondom, mik, amiket a növényevők megtermelnek maguknak, de mi nem. Hazugság, hogy nem tudjuk feldolgozni a húst.
Egyre többet olvastam ezt és most a barátnőm is elkezdte mondani de ő még fogyaszt húst. Csak azt mondja, hogy ez szakkönyvekben is le van írva, és higgyem el. Meg hogy az állatok húsa picit mérgező, mert a halálukkor sokkolódnak és valami káros anyagot bocsátanak ki, és a gabonákból is amivel etetik a méreganyagok a húsukban reked, és amíg 1 hónap alatt felnevelik a növekedési hormonok is kockázatot jelentenek az embernek.
Én nem hiszek el semmit, csak érdekelt hogy mi a bizonyíték erre és arra is.
Igen, belgyógyász, ezt pont tudom. :)
Ha majd arra járok. Nem szeretném, ha h*lyének nézne, hogy csak ezért bemegyek hozzá.
Tudod, mindig azt mondják igaznak, amit épp jobban el tudnak adni. Ha azt fogod hallani, hogy milyen jó valaminek a fogyasztása, az hétszentség, hogy nagyon drága lesz.
Én úgy gondolom, hogy mindenkinek azt kell tennie és ennie, amit jónak érez. Én például rosszul vagyok a káposztától, a babtól, a gombától, a szójától, a karfioltól a tejföltől, az olajos dolgoktól nagyobb mennyiségben a tejtől. Szóval ezeket kerülöm, vagy igyekszem minimálisat enni belőlük.
Innentől nem érdekel, hogy milyen fene egészséges lehet pl a karfiol. Nem érdekel, mi van benne. Nem érdekel, hogy a káposzta milyen jó, mert tele van rosttal, ami egyébként csak ballaszt anyag, semmi más. Értéktelen a szervezet számára, max arra jó, hogy gyorsan áthalad a szervezeten, és jó hamar sz*rni tudok tőle. Ami nekem nem jó, az nem kell, és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!