Bulímia-féle + kedvetlenség + fázás, mi lehet a bajom?
Hobbi-hányással (mikor sokat ettem akkor kihánytam) indultam cc. 15 éve, majd 5 éve mikor terhes lettem a 9 hónapot végighánytam rettegve az elhízástól. Azóta viszont valami megváltozott bennem: a legtöbb étel felfúj vagy savat csinál és nem bírom megemészteni. Főleg a zöldségeket, gyümölcsöket, tojást nem bírom. Így már 5 éve nem telik el úgy nap hogy ne hánynék. A kenyér és tészta-félék bennem maradnak de azok is csak cc. délig. Déltől "meghal" az emésztésem, mindent ki kell hánynom mert felsavasodnak bennem az ételek vagy visszaböfögöm őket. Persze nem fogyom, sőt pár kg-ot még híztam is a kenyér-féléktől amit reggel eszem.
Mi lehet a bajom? Nem bírom elviselni a gondolatot, hogy életem végéig nem tudok egy jót vacsorázni vagy ebédelni mert ki kell hánynom!
Mellette kedvtelenség gyötör és a végtagjaim szinte mindig hidegek és sokszor fázom - holott imádtam a hideget.
Tudtok segíteni valami ötlettel? Hova menjek orvoshoz? Gyomortükrözésen már voltam de ott minden rendben volt. Valami reflux elleni gyógyszert írtak fel de a mellékhatásai miatt nem szedtem be.
A hideg elleni intolerancia és a kedvetlengés utalhat pajzsmirigy alulműködésre, de a hányást nem indokolja. Gasztroenterológushoz küldtelek volna, de nyilván voltál már, akkor viszont pszichés lehet.(Mondjuk nem írtad, hogy egyáltalán elkezdted-e szedni a gyógyszert és jelentkeztek a mellékhatások, vagy elolvastad a betegtájékoztatót és meg se próbáltad.)
A pajzsmirigyet endokrinológus és háziorvos tudja nézni.
Akkor menj vissza a gasztroenterológushoz a refluxoddal, kezd el szedni a gyógyszert, az, hogy lehetnek mellékhatásai nem jelenti azt, hogy jelentkezni is fognak, ha véletlen mégis irass mást.
Illetve konzultálj dietetikussal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!