Hozzá lehet szokni a hideghez, úgy, hogy nem fázok meg?
Mindig pulcsiba, meg nagykabátba mászkál mindenki. Én is gázom picit. De, ha egy pólóba, meg egy vékony pulcsiba mászkálok, szokhatok hozzá a hideghez, úgy, hogy nem fogok megfázni?
Szóval fázok, de nem fázok meg.
Szinte tuti hogy meg fogsz fázni, kockáztatni akarsz? hajrá! legfeljebb elkapsz egy új fajta influenzet mint haverom, az orrát nem kellett fújni nem volt mit de a feje nagyon fájt az izmai is és folyamatos hányingere volt még a kilábalás után is pár napig, a láza 39 fölé ment a doktort ki kellett hívni hogy megnézze, szval ha ezt akarod akkor előtted az út..
Én a fűtéssel akartam otthon spórolni de éjszaka olyan hideg volt az ágyam és a beszívott levegő is hogy nem bírtam és tiszta takony lettem.
Vannak olyanok akik bírják de nekik másabb a szervezetük, nem éri meg.
A hőháztartás nem feltétlenül adottság, fejleszthető, akár az általad leírt módon is. Viszont! Ahhoz hogy ne legyél beteg, erős immunrendszer kell, ami eléggé összetett. Vitamin-nyomelem-ásványi anyag pótlás kell hozzá, és egészséges bélrendszer. Többek között.
Ha elég erős az immunrendszer, fázhatsz, akár tüsszöghetsz is, de megfázni nem fogsz. És ahogy fokozatosan hozzászoksz, a tüsszögés-orrfolyás is alábbhagy majd.
Igen, lehet. Saját példám is mutatja amúgy.
Legjobb tudomásom szerint a szauna, és utána a merülőmedence, illetve a váltófürdő is ezen alapszik.
Laikusként úgy tudnám elképzelni, hogy a szervezet nem "ijed meg", nem kap sokkot a hőmérséklet-változásoktól és szélsőséges hőmérsékletektől, ezért is nem fázunk meg olyan könnyen.
De ne úgy kezd, hogy pulcsiban mászkálsz.
Viszont ne öltözz be nagyon melegen, és a szaunát vagy a váltófürdőt próbáld ki.
A válaszíró 92%-ban hasznos válaszokat ad.
Tévhitek keringenek az immunrendszerrel kapcsolatban, és ezeket a tévhiteket a média kezdte terjeszteni.
Egy-két dolgot szeretnék leírni. :)
Az állítólagos immunerősítők nem azok. A gyógyhatású készítmények kiadásához azt nem kell bizonyítani, hogy hat, csak azt, hogy nem árt. Tehát ezek után azt is megkérdőjelezném, van-e egyáltalán ezeknek vitamintartalma. Jó, nyilvánvalóan néhány készítmény jó minőségű, de...
Egyes esetekben rákos betegeknek kemoterápia után, meg HIV-pozitívaknak adnak immunerősítő hatású gyógyszereket.
Nem is lenne jó, ha ténylegesen erősítenénk az immunrendszerünket: a túlműködő védekezőrendszer sok betegség (allergiák, autoimmun betegségek) alapja.
Persze ez nem jelenti azt, hogy ne kéne kezelni a stresszt, ne kéne törekedni a jókedvre, ne kéne vitamindúsan táplálkozni és rendszeresen mozogni. És ha helytelenül élünk, akkor könnyen lehet, hogy többször leszünk náthásak, influenzásak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!