Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért van ez a "kívánás"?

Miért van ez a "kívánás"?

Figyelt kérdés

Mostanában(kb.1 hónapja) mindig megkívánok olyan ételeket/italokat, amit nem is szeretek, vagy nem sűrűn szoktam fogyasztani, de olyan is van, hogy érzem a számban. Pl. 1 hete arra keltem fel, hogy tiszta házipálinka íz van a számban, pedig útálom, már vagy 2 éve nem is ittam, alkoholt is több hónapja nem fogyasztottam.

Ma pl. a kávéba való tejszínt kívántam meg, de azt max. kiskoromban ittam:D

Meg savanyúuborka, eper, citrom, stb..:/

Valamelyik nap annyira vágytam a palacsintatésztára(ami még folyékony, nincs kisütve), hogy csináltam és megittam:/

Mitől van ez?Normálisan táplálkozom, nagyjából egészségesen, és eddig nem fordult elő ilyesmi..lehet valamilyen betegség a háttérben, vagy csak szimplán kívánós-korszakom van?

22L

2011. dec. 5. 13:35
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy terhes vagy?
2011. dec. 5. 13:42
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem:) Azt elfelejtettem írni, pedig akartam:S Már..régóta nem voltam együtt senkivel, szóval az kizárva:)
2011. dec. 5. 13:51
 3/5 anonim ***** válasza:

1. Nosztalgia.

2. Vitamin, ásvány-, és (főleg) nyomelem-hiány - a szervezeted így jelzi, hogy pótolni kéne valamit, ami erősen hiányzik.

3. Ilyen korszakod van.

Én egy időben folyton kókuszt ettem kókusszal, különösen vizsgaidőszakban. Aztán rájöttem, hogy a kókuszban levő anyagok hiányoztak.

2011. dec. 5. 15:11
 4/5 anonim válasza:
Nem állsz menzesz előtt?
2011. dec. 6. 18:42
 5/5 A kérdező kommentje:

nem, 5napja múlt el kb.:)

remélem elfog múlni mert néha eléggé idegesítő:S és tényleg olyna dolgokat, amiket nem is szoktam enni. pl. útálom a gombát és volt hogy azt kívántam. pedig ha csak megnyalom hányingerem lesz..:D

2011. dec. 6. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!