Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mitől lehet ez a furcsa...

Mitől lehet ez a furcsa "kuruttyolás"?

Figyelt kérdés
Időnként (kb. havonta egyszer) előfordul nálam, hogy a nyelőcsövemben olyan fura hangok vannak, és olyan érzés, mintha buborékok szaladgálnának fel-alá. Ez az érzés a nap folyamán egyre fokozódik, és semmitől sem múlik el. Ha huzamosabb ideig tart (szóval mondjuk már reggel elkezdődik) akkor már délutánra, estére nagyon rosszul szoktam lenni, nagyon erős a nyáltermelődésem meg ilyen nyálka is termelődik a torkomban ilyenkor, amit folyamatosan nyelnem kell egész nap, így tele van a gyomrom vele, és egyre fokozódó hányinger jelentkezik. Hiába próbálkozok, nem tudok hányni, viszont öklendezek, émelygek, borzalmas érzés szokott lenni. Közben a nyelőcsövemben is érzem ezt a "buborék mozgást", meg van ez a fura hang, és fáj is az egész nyelőcsövem. Másnapra elmúlik, ha kialszom magam, viszont fáj minden egyes falat lenyelése, mintha kést nyelnék, olyan érzés egy ponton a nyelőcsövemben. Olyasmi, mintha görcsölne, de rákerestem a nyelőcsőgörcsre, és nem hasonlítanak a tünetek erre mint amit én érzek. Volt már valakinek hasonló? És milyen orvoshoz fordulhatnék ezzel a problémával? Félek, hogy nem is értenék meg miről beszélek, és aznap amikor pont jelentkezik ez a problémám nem biztos, hogy eljutok orvoshoz. 19/L
2011. dec. 4. 23:35
 1/3 anonim ***** válasza:

fú..ez rossz leehet.sztem a szüleiddel beszélj.

bocs de én nem tudom milyen orvoshoz mehetnél el.

de járj utána,mert ez tényleg fura

2011. dec. 8. 19:04
 2/3 anonim ***** válasza:

savas refluxod van. lényegében túl sok gyomorsav termelődik, és "visszajön" azaz ráfröccsen a hangszálaidra, az adja ezt a hangot. próbálkozz meg egy kis adag (1, vagy fél teáskanál) szódabikarbóna bevételével, mikor ez elkezdődik, az semlegesíti a gyomorsavat. orvos: háziorvoshoz, vagy a fül-orr-gégészetre menj, meg fogja érteni, mi a bajod, és savlekötőt fog felírni, vagy szintén szódabikarbónát javasol:D

amúgy a Dr. House azt hiszem 6. évadában is van ilyen betegség:D

2011. dec. 18. 12:19
 3/3 A kérdező kommentje:
Unokatesóm orvos, és mikor elmagyaráztam neki ezt a problémát nem tudott rá mit reagálni.. :D De majd utánajárok mostmár.
2011. dec. 18. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!