Muszaj operalni, vagy van ra valami gyogyszer? Az epekore.
A már meglévő epeköveket nem tudod "feloldani", egyre csak nőni fognak, legegyszerűbb kivenni.
Ez egy rutin laparoszkópiás műtét, 2 nap múlva már nem is érzed, hogy műtöttek. (nálam így volt, azóta teljesen jól vagyok, diétát nem kell tartanom)
A laparoszkópiás műtét azt jelenti, hogy csinálnak 3 kis, 1 cm-es lukat. Ebből 1 egyáltalán nem látszik, mert a köldöködnél csinálják.
Ezek keresztül nyúlnak be, 1 kamerával és 2 eszközzel és kiveszik a köveket, vagy az egész epehólyagodat. (nekem az egészet kivették)
Másnap már rohangáltam a kórházban, harmadnap hazaengedtek. Mivel az epetermelésem jó, mindent tidok enni, semmi nem fáj. Kb 8 éve műtöttek.
én első és második
Nem azt mondtam, hogy nem kell műteni, hanem hogy nem úgy csinálják, hogy felvágnak keresztben, mint régen, hanem csak 3 kis lyukat csinálnak és azon keresztül műtenek.
Műtét és altatásban, de 2 nap alatt felépülsz és csa 1 cm-es varratod lesz, ami szinte nem is látszik.
én meg az előtted lévő.
én jól értettem a válaszod :-)) csak azt hittem privátban esetleg kapott választ a kérdező valakitől, hogy nem kell operálni. szóval nem a te válaszodat firtatom.
Remélem még időben írom ezt:
Vesekövet lehet infrahang-terápiával kezelni, amitől szétesik, ezért valószínű, hogy epekövet is lehet. Kérdezd meg a házidokidat erről!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!