Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Muszaj operalni, vagy van ra...

Muszaj operalni, vagy van ra valami gyogyszer? Az epekore.

Figyelt kérdés
50 szazaleka a jobb epemnek tele van kovel a legnagyobb 10 milimeter.most rendeltem aloe vera gelt es iszom a cseresznyeszar teat is.van ojan akinek eltuntek a kovek anelkul hogy megoperaltak volna es ha igen mitol? segitsetek mert nagyon elvagyok keseredve. 22 eves vagyok es terhesseg elott semmi bajom nem volt sosem de miota szultem sokszor volt hogy fajt a gyomrom epem stb es a tegnap elmentem egy ultrahangra es ez derult ki.7 hos a kislanyom.
2009. máj. 13. 09:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

A már meglévő epeköveket nem tudod "feloldani", egyre csak nőni fognak, legegyszerűbb kivenni.

Ez egy rutin laparoszkópiás műtét, 2 nap múlva már nem is érzed, hogy műtöttek. (nálam így volt, azóta teljesen jól vagyok, diétát nem kell tartanom)

2009. máj. 13. 09:26
 2/11 A kérdező kommentje:
de kivulrol ossze vagnak fog csunyan latszani?? es te barmit meg ehetsz es mar nincsennek fajdalmaid ha eszel ojat amitol azelott rosszul voltal?
2009. máj. 13. 09:33
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

A laparoszkópiás műtét azt jelenti, hogy csinálnak 3 kis, 1 cm-es lukat. Ebből 1 egyáltalán nem látszik, mert a köldöködnél csinálják.

Ezek keresztül nyúlnak be, 1 kamerával és 2 eszközzel és kiveszik a köveket, vagy az egész epehólyagodat. (nekem az egészet kivették)

Másnap már rohangáltam a kórházban, harmadnap hazaengedtek. Mivel az epetermelésem jó, mindent tidok enni, semmi nem fáj. Kb 8 éve műtöttek.

2009. máj. 13. 09:42
 4/11 A kérdező kommentje:
nagyon szepen koszonom hogy tajekoztattal es egy kicsit megnyugtattal.es jo egesszeget kivanok neked!!!
2009. máj. 13. 10:43
 5/11 A kérdező kommentje:
nem kuld neked privit nem tudom elkuldeni! de hogy erted hogy nem kell muteni? egyebkent aranyos vagy hogy segitessz!!
2009. máj. 13. 10:49
 6/11 anonim ***** válasza:
az epekövek veszélyesek, ne halogasd az orvost. azon túl, hogy időnként begörcsöl és fáj, begyulladhat az epehólyagod, besárgulhatsz, elakadhatnak az epevezetékben, úgyhogy nem játék. nem fognak maguktól eltűnni, bárki dilettáns ilyet állít, hidd el, az nem igaz.
2009. máj. 13. 13:01
 7/11 anonim ***** válasza:

én első és második

Nem azt mondtam, hogy nem kell műteni, hanem hogy nem úgy csinálják, hogy felvágnak keresztben, mint régen, hanem csak 3 kis lyukat csinálnak és azon keresztül műtenek.

Műtét és altatásban, de 2 nap alatt felépülsz és csa 1 cm-es varratod lesz, ami szinte nem is látszik.

2009. máj. 13. 13:24
 8/11 anonim ***** válasza:

én meg az előtted lévő.

én jól értettem a válaszod :-)) csak azt hittem privátban esetleg kapott választ a kérdező valakitől, hogy nem kell operálni. szóval nem a te válaszodat firtatom.

2009. máj. 13. 13:33
 9/11 A kérdező kommentje:
koszi szepen mind kettotoknek!!!! hat meglatom de meg varok egy kicsit es szerzek egy kis erot es batorsagot hozza es ki vetetem de meg egy kicsit arrebb van az a nap. nagyon arik es kedvesek vagytok Jo tudni hogy meg ijen emberek is vannak a foldon akik aggodnak egy idegenert!!!! minden jot es koszonom!! :))
2009. máj. 14. 14:34
 10/11 anonim ***** válasza:

Remélem még időben írom ezt:

Vesekövet lehet infrahang-terápiával kezelni, amitől szétesik, ezért valószínű, hogy epekövet is lehet. Kérdezd meg a házidokidat erről!

2009. jún. 6. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!