A puffasztott rizs jobb mint a kenyér? Mik a tapasztalataitok?
Az az igazság, hogy a baj azzal van mindig, ha valamit túlzásba viszünk. A kenyér ilyen, pontosítva az amiből az van. A nem teljes kiőrlésű búzaliszt. Ezt esszük koncentráltan, részben, nyomokban. Csoda, hogy "megül" bennünk? Minden, amivel helyettesíteni lehet, az jó, mivel kiváltja azt a terhelést, amit a szervezetünk gyermekkora óta kap.
Ez a "kulcsa" egyébként a paleolit diétának/étkezésnek is. Persze ez csak az én véleményem.
A kenyér egy kicsit korábbi találmány, mint a puffasztott rizs.
Táplálóbb, nélkülözhetetlenebb.
A paleolit diétát ismerem, vannak előnyei és hátrányai is. Nekem a szervezetem egy idő után hiányolta a gabonaféléket. Én azon az elven vagyok, hogy ha igyekszünk helyes módon étkezni amiben van elég zöldség, gyümi, hús, hüvelyes, némi gabona az jó. Az ősember is evett "gabonát", csak akkor azt még nem így hívták.
Az emberi fogazat NEM húsevő. De most nem ez a kérdés. Valóban a kenyér minősége adja meg a választ. A teljes kiörlésű, adalékanyag mentes, kovásszal készült kenyér nem megterhelő a szervezetnek. Persze, napi 2-3 szelettel kalkulálva. Ha sokat eszel, akkor nyilván más a hatás. Ha sok paradicsomot eszel, a hasmenés garanntált. Vagyis mindent csak ésszel. Ha jól esik a pufi nyugodtan eheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!