Keveset iszom, mit javasolnátok?
A napi másfél liter sincs meg.
Egyszerűen képtelen vagyok pár kortynál többet inni, ha magamba erőltetem hányingerem lesz.
Fitnessezek, edzés közben még csak-csak iszom, de azt ugye ki is izzadom mind.
Látom magamon a jeleit, sokkal több folyadék kéne, de fogalmam sincs hogyan oldjam meg a dologt (ásványvizet iszom, próbáltam teát is, de attól hosszútávon hasmenést kaptam :/)
Igyál többet.
Próbáld az ásványvizet citromkarikával, citromlével, édesítés nélkül.
Én is csak pár kortyot iszom egyszerre, de azt nagyon sűrűn. Nekem megvan a 2 liter, az biztos, sokszor több is.
Milyen teát ittál? A zöld okozhat hasmenést. Ha édesítővel iszod, az édesítő is. A fekete tea nem okoz hasmenést, csak figyelembe kell venni, hogy élénkít. A gyógyteák is okozhatnak hasmenést, de ami azt okoz, azt ne idd.
Reggelire lehet narancslevet inni, vagy más gyümölcslevet, legjobb a "frissen préselt", már Magyarországon is lehet ilyet kapni elérhető áron, narancs, alma, meggy, körte ízben, Sió márkájú, almából más is gyárt, vagy Aldiban narancslé a hűtőpultban.
Ha nem megy, igyál egy pohár 100%-ost.
Reggeli után lehet 1 bögre tea vagy tejeskávé.
Ezzel meg is ittál már kb. 5 dl folyadékot.
Ha eszel levest, az még legalább 3 dl. Ebéd után egy pohár víz, a délután folyamán lehet még egy bögre tea, ez összesen még fél liter, máris 1,3 l-nél tartasz. Vacsora után még egy pohár víz, 1,5 l + sporoláskor, amit megiszol.
14:10, jók a tippek.
A zöld és fekete tea is élénkít. De pl. az ázsiai citromfű nagyon finom, üdítő. A mentatea is.
Ha iszol, nyeljél minél nagyobbakat, az agy ugyanis "számolja" a kortyokat, nem tudom pontosan, valahol 10 körül (lehet, hogy ez nálad kevesebb) diktálja azt, hogy elég, függetlenül a megivott folyadék mennyiségétől.
A másik fontos dolog, hogy nem szabad megvárni, hogy szomjasnak érzed magad, az már a kezdődő kiszáradás jele. Olyan ez, mintha a virágot csak akkor locsolnád meg, amikor már látszik ,hogy hervad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!