Nem eszek cukrot 5 éve, az okok lent, elfogadhatóak az
indokaim?
Ez nem zárja ki,hogy te nem leszel cukorbeteg. Nem a cukor evés okozza a cukorbetegséget. Főleg,hogy még örökölheted is.
2011. szept. 16. 07:29
Ha nem akarsz cukrot enni, akkor ne egyél. Ehhez semmiféle indok nem kell.
Egyébként előző nagyon jól irta, hogy nem a cukorevés okozza a cukorbetegséget. Az elhizás ugyan hajlamosit rá, de én ismerek 40 kilós cukorbeteget is.
2011. szept. 16. 07:33
3/15 A kérdező kommentje:
Normális családban nem kellene indok, de itt egyszerűen beteges vonzalmat éreznek, hogy a másikkal kötekedjenek ez ügyben. "Te jó géneket örököltél vékony vagy neked szabad." "Ettől a sütitől nem lesz bajod, egy nap rosszullétet kibírsz." "Egyszer élünk..." "A cukor egészséges, természetes." A sok hülyeségen sokszor csak röhögni tudok. :D
Elozoek irtak, a cukorbetegsegre a hajlamot hozod magaddal - es ha cukorbeteg leszel, az nem a cukortol lesz kizarolag. Az viszont biztos, hogy az eselyeket csokkented, ha keves szenhidratot (es ezen belul cukrot nem) eszel egyaltalan, de vajon kerulod-e az egyeb artalmas dolgokat, pl. husleveskockak es etelizesitok, keszetelek, tartositoszerek, feher lisztbol keszult cuccok es tarsai?
2011. szept. 16. 07:47
5/15 A kérdező kommentje:
A fehér lisztből készült ételeket igen, a többit sajnos nem tudom kerülni, így is hülyének tart a család, mert ennyit teszek az egészségemért...
6/15 A kérdező kommentje:
Meg azért nem akarok átesni a ló túlsó oldalára és minden ételt kizárni az életemből... Nekem elég a cukor és a lisztes ételek kerülése, többet nem várok el senkitől, sem magamtól. Így is többet megteszek mint a nagy átlag.
A komment megírásának időpontja: ma 07:40
Aaaaa, ezt a fajta csaladot ismerem, mar a hanyas kerulget, de meg mindig tomnek, mert "kulonben megsertodunk, ha meg nem kostolod meg ezt is..."
A cukor egyebkent egyaltalan nem termeszetes, vannak nepek/orszagok, ahol nem is ismerik.
Egyel mezet, az legalabb tenyleg termeszetes, de vigyazz, a mezes sutiben is van 10dkg mezhez 20 dkg cukor :(((
2011. szept. 16. 07:50
8/15 A kérdező kommentje:
Tudom a méztől is hasmenést kapok, innen tudom, hogy cukrot adtak hozzá. :D
Szerintem nem kell senkinek sem magyarázkodnod. Egyszerűen nem eszel cukrot és kész. Ha annyit mondanál, h utálod az édeset, azt is el kéne fogadnia mindenkinek!
2011. szept. 16. 09:46
A betegsegröl nem igen tudok irni,nekem nincs,de vannak ,baratok,ismerösök,akik akik cukor helyett xylitolt hasznalnak,köztük cukor beteg is.Külföldön,a cukrot az egyik legveszelyesebb ,elelmiszerek köze soroljak.A xylitol termeszetes edesitöszer,ajanlott,dietazoknak,cukorbetegeknek,fogyokurazoknak,egeszsegesen taplalkozoknak.Megtalalhato,zöldsegben,es gyümölcsökben is.Te döntsd el,hogy szeretnel elni.Nekem nincs a csaladban cukor beteg,de mersekletesen fogyasztom a cukrot,es szenhidratot.
[link]
[link]
2011. szept. 16. 10:27
Kapcsolódó kérdések: