Nem semmi az alma az egyik oldalon savas a másik oldalon lugos miért? Nem hiszek én már senkinek!
Figyelt kérdés
2009. ápr. 21. 19:45
1/7 anonim válasza:
Az alma enyhén savas, és ha lúgosítani akarsz akkor arra jó, mert lúgosít, de maga az alma savas kémhatású.
2/7 A kérdező kommentje:
köszi ha tudsz irhatnál többet erröl az egészröl te hiszel benne?
2009. ápr. 21. 19:54
3/7 anonim válasza:
Sok élelmiszernél van ez,pl. a citrom savas,de ha megeszed,akkor olyan dolgok kellenek a lebontásához,amik lúgosítanak.
én hiszek benne.
4/7 anonim válasza:
Kötve hinném, hogy lugosít. A citromról tudom -amire szintén előszeretettel, mondják, hogy lugosít- hogy lebontása során alapesetben nem képződik savmaradék. Erre aztán egyesek nagyvonalúan rámondják, hogy lúgosít, holott a nem képez savat és lúgosít az két külön dolog!
Erős a gyanum, hogy az almával is hasonló a szitu, persze utána kéne nézni, de most nincs kedvem, ott a net ha valakit érdekel...
5/7 anonim válasza:
A lúgos táplálkozás fontos, de csak azért kell figyelni rá, mert a mai élelmiszerek nagy része rossz minőségű (feldolgozott) és erősen savasítanak. A tévhittel ellentétben nem az savasít ami savas. (Pl a cukor semleges, mégis a legerősebb savasító) Minden nyers zöldség és gyümölcs lúgosít! Legfőképpen a sötétzöldek pl spenót. Legerősebb savasítók: cukor, liszt, gyorséttermi kaják, dohányzás, rossz levegő. Ha egy téma érdekel, olvass el róla több cikket is ne csak 1-2-t és ne Blikk meg ilyen idióta szintű lapokból.
6/7 A kérdező kommentje:
köszönöm
2009. ápr. 21. 20:39
7/7 anonim válasza:
A ph-érték és a szervezetre kifejtett hatás két teljesen más téma, csak sokszor nem tisztázzák, melyikről van szó épp.ezért tud összezavarodni az ember...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!