A házi zsíros kenyér egészséges ha hagymával eszem?
Zsírtól is függ, jobb lenne kacsa, liba, csibe zsír, mint a sertészsír. Hiszen nem a zsír, hanem a koleszterin a káros, abból is két fajta koleszterinről beszélhetünk. Az egyszerűség kedvéért a jó és a rossz koleszterint.
Az össz koleszterin mennyiséget mérve 8-asnál ne legyen több, de az 5-ös a legjobb össz koleszterin szint (mmol/l). Ebből 3 legyen a jó és 2 a rossz koleszterin (kell mind a kettő, hanem meghalunk gyorsan).
Az olajoknál jobb tud lenni a zsír, hiszen a sertés zsírban sütni nem annyira káros, mint napraforgó olajban, hiszen a napraforgó olaj nagyon érzéken a magas hőre, így már a sütés során átalakul és akrolein is keletkezik többek közt, amely köztudottan méreg. A hőtűrése jobb a repce vagy a pálmaolajnak.
Tehát a zsíros kenyérre szavazok, jöhet mértékkel és zöldséggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!