Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A házi zsíros kenyér egészsége...

A házi zsíros kenyér egészséges ha hagymával eszem?

Figyelt kérdés
illetve fokhagymával,paprikával ,paradicsommal
2011. aug. 24. 19:38
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Jobb ha tudod hogy a fehérliszt és az abból készült termékek talán még a zsírnál is egészségtelenebb!
2011. aug. 27. 18:47
 12/15 anonim ***** válasza:
És mi egészséges? Kb. 10perc alatt bármiről be lehet bizonyítani, hogy egészségtelen!
2011. aug. 28. 11:57
 13/15 anonim ***** válasza:
én is imádom. egyébként a hagymát én még eszem piritoshoz is. piritós+só+mackósajt. és hagymával, legtöbször vékonyra szeletelt lilahagymával eszem. de ettem már rántott hushoz is hagymát, sőt, sima szenvdvicsen is. én szeretem nagyon.
2012. márc. 21. 17:44
 14/15 Bruteon válasza:
Az újhagymát eheted magában is, én is szoktam, imádom.
2013. jún. 2. 23:49
 15/15 anonim válasza:
72%

Zsírtól is függ, jobb lenne kacsa, liba, csibe zsír, mint a sertészsír. Hiszen nem a zsír, hanem a koleszterin a káros, abból is két fajta koleszterinről beszélhetünk. Az egyszerűség kedvéért a jó és a rossz koleszterint.

Az össz koleszterin mennyiséget mérve 8-asnál ne legyen több, de az 5-ös a legjobb össz koleszterin szint (mmol/l). Ebből 3 legyen a jó és 2 a rossz koleszterin (kell mind a kettő, hanem meghalunk gyorsan).

Az olajoknál jobb tud lenni a zsír, hiszen a sertés zsírban sütni nem annyira káros, mint napraforgó olajban, hiszen a napraforgó olaj nagyon érzéken a magas hőre, így már a sütés során átalakul és akrolein is keletkezik többek közt, amely köztudottan méreg. A hőtűrése jobb a repce vagy a pálmaolajnak.

Tehát a zsíros kenyérre szavazok, jöhet mértékkel és zöldséggel.

2017. jan. 31. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!