Mi az, hogy a McDonalds kaja műanyag, meg ezek a sületlenségek? Semennyivel nem károsabbak, mint amiket a boltban meg lehet venni. Hús, zöldség és zsemle, és ennyi. Meg ezek a tévhitek, hogy mennyire egészségtelen 1-1 hamburger zsemle. Vicc.
Még hogy ugyanolyan mint amit boltban lehet venni, vicc.
Ha megveszed a zsemlét a salátát meg a húst, és te készíted el, tudod hogyan készíted és nem teszel bele semmi színezéket, tartósítószert.
Azt meg kitudja miből csinálják, 2 hetes fagyasztott húsokból amik nagyon nem frissek, kitudja mit tesznek bele meg hogy csinálják.
Sziasztok!
Engem is érdekel a dolog, hogy valami mitől rossz illetve egészségtelen - pl. a hamburger illetve McDonalds hamburger.
Olvastam is pár dolgot, de van saját véleményem is:
1) nincs rossz vagy káros étel csak káros mennyiség illetve rossz ételarány
2) én elhiszem, hogy a Mekis ételek a cég állítása szerinti minőségűek - ha nem így lenne, akkor már rég betiltották volna
3) az otthon készített sem jobb, a nyersanyagok gyakorlatilag ugyanonnak származnak
4) az emberi szervezet nagyon jól működik és képes a bevitt táplálékot kellően feldolgozni, megtisztítani - ha ugye nem terheljük túl, azaz normális mennyiség nem árt
5) mi az a műanyag: vegyük pl. az E300-at - aszkorbinsav - ez például a C-vitamin
6) a divatos szlogenek és az interneten tényként tálalt részigazságok netán hazugságok sok embert elragadnak a valóságtól. Sok esetben az orvosi 'mérések' és véleményes sem mérvadóak. Kis minta alapján vonnak le következtetéseket - néha rosszakat - és elhitetik hogy a mérésük jó. Gondoljunk pár megcáfolt régi tényként elhitt dologra: a spenótban sok a vas (nem igaz, elírták a mértékét), a tojás egészségtelenségének ingadozása.
9) minden ember szervezete más és másképp viselkedik, a statisztikai adatok egyes emberekre nem alkalmazhatók, csak irányelvnek felelnek meg - az 'egészségesen' élől is megbetegszenet, meghalnak.
10) a ritkán evett étélek nyilván nem a megszokott közérzetet és érzést adják, attól még nem veszélyesek és nem rosszak
11) az én szervezetem időnként 'megkíván' dolgokat - pl. sülthúst, almát - utánagondolva mindig valami 'hiány' miatt történt - fehérje, vitamin, rost. Az nem megkívánás, hogy a reklámok vagy kényelem kedvéért túl gyakran fogyasztunk túl sokat és túl egyoldalúan - ez 'elcsábítás'
12) az emberi szervezet az emberré válás során és felépítésénél fogva 'mindenevő', ehhez célszerű alkalmazkodni és nem divatirányzatokhoz - pl. vega - a hamburgerben benne van minden jó, csak nem abban az arányban ahogy a szervezetnek a legjobb, tehát mellette enni kell mást is. De a Mekis hamburger nem egészségtelen, csak egyoldalú, ha csak azt vagy túlzottan sokat esszük.
Sok igazság van abban amit írsz.
Ennek ellenére a véleményem más:
valóban egészségesebb egy alma mint egy mekis buci azonban a gyümölcs önmagában kevés, vegyesen kell táplálkozni és a kevéssé hasznos táplálékokból keveset fogyasztani. Semelyik étel nem káros addig míg egy mennyiségi szint alatt esszük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!