Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Baj ha ennyi a cukrom?

Baj ha ennyi a cukrom?

Figyelt kérdés

Ma megmértük a vércukorszintemet ebéd után, és 7,1 volt. Ettem előtte egy darab töltöttkáposztát, és ittam egy és fél pohár pepsit.

Ebéd után kb. egy fél, háromnegyed órával megmértük megint, és akkor 5,0 volt. Most ez normális? Étkezzek ugyan úgy mint eddig, vagy változtassak az étkezésemen, ehetek annyi édességet, amennyit szoktam? Lehetek ettől cukorbeteg??? Nagyon félek!!! 14/L

2011. aug. 18. 22:10
 1/7 anonim ***** válasza:

A cukorbetegség kivizsgálási algoritmusát nem írom ide indoklásképp, legyen annyi elég, hogy egészséges vagy.

Persze, hogy magasabb a vércukorszinted zaba után, mivel több gramm cukrot fogyasztasz el relatíve rövid idő alatt. Ezért nem szoktak mérni vércukorszintet evés után, csak éhomra a reggeli órákban.

2011. aug. 18. 23:27
 2/7 anonim válasza:

Ez az érték teljesen normális! ;) Éhgyomorra a normál érték 4,00-5,00 mmol/l, cukorbetegség 7mmol/l felett van. Evés után viszont 7,8 mmol/l alatt beszélünk normál értékről és csak 11,1 mmol/l felett cukorbetegségről. :)

Szóval no para! :) De azért a csokival és a Pepsivel, meg hasonló cukros löttyökkel nem árt vigyázni, mert jót nem teszel velük, ha sokat fogyasztasz belőlük. Csak mértékkel mindent és nem lesz baj! ;)

2011. aug. 18. 23:34
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a megnyugtató választ! :DD
2011. aug. 18. 23:35
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a másik megnyugtató választ! :DD

A pepsivel úgy vagyok, hogy csak hétvégén iszok, de akkor sem sokat, de most megkívántam. A cukrokat nagyon imádom, de azért megpróbálom nem degeszre enni magam. Eléggé megijedtem, de mostmár nyugodt vagyok! :D

Egy tábla csoki jöhet pl, vagy az is sok???

2011. aug. 18. 23:39
 5/7 anonim válasza:
Ha ebéd után fél-háromnegyed órával később 5.0 az nagyon jó érték:D kaja után 1-1,5 órával később szoktak cukrot mérni.Egyébként ha valakinek normális az inzulintermelése az megehet akármennyi tortát,csokit,cukrot és megihat akármennyi üdítőt akkor sem lesz magas.Jó hogy egészségtelen és nem túl jó literszámra inni de ez már más lapra tartozik;)
2011. aug. 19. 01:48
 6/7 anonim válasza:
Ha tudsz mértéket tartani és nem csak cukron élsz, akkor semmi bajod nem lesz. ;) Nem kell aggódnod!:)
2011. aug. 19. 09:13
 7/7 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm az összes megnyugtató választ! :DD

Természetesen nem eszek egész nap édességet! Van amikor 2 napig nem eszek mert nincs itthon. xD

2011. aug. 19. 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!