Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Anorexiások, ti hogyan lettete...

Anorexiások, ti hogyan lettetek "ilyenek"?

Figyelt kérdés
úgy értem, minden héten csökkentettétek egy kicsit a kajaadagot, vagy egyik napról a másikra elkezdtetek koplalni? Ez egy hosszú folyamat, vagy egy gyorsan kitörő "bosszúfolyamat"?
2009. ápr. 14. 19:28
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vagyok anorexiás, nem is voltam. Viszont azt tapasztalatból mondom, hogy fokozatosan csökkentettem az adagom. Eldöntöttem, hogy elkezdem a 90 napos diétát. Elkezdtem, és kevesebbet ettem, de azt, amit kell. Most ott tartok, hogy délelőtt megeszem a gyümölcsöm ( mert az kell ), délben ebédelek, de nagyon keveset, és minden nap járok edzeni. Nagyon jól bírom. 1 hónapja kezdtem és fogytam 10 kg-ot. 172 cm voltam és 70kg, most 60 vagyok.
2009. ápr. 14. 20:18
 2/8 A kérdező kommentje:
ügyes vagy!:)
2009. ápr. 14. 20:35
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Az igazi anorexiásoknál is lassan alakul ki. Fokozatosan csökkentik az ételadagjukat, eleinte még esznek mások előtt is, mert szégyellik az alakjukat de a fogyókúrát ugyan úgy, hisz ez csak felhívná a figyelmet "tökéletlenségükre". Idővel elérik azt a drasztikus állapotot mikor szinte semmit nem hajlandóak megenni. Vannak akik képesek megemészthetetlen dolgokat lenyelni (pl. vattát), hogy ne érezzék a gyötrő éhségérzetet a gyomrukban. Ösztönösen végezik úgy a hétköznapi teendőiket, hogy több kalóriát égessenek el (állva olvasnak, tévéznek). A végstádiumra már annyira legyengülnek, hogy orvosi segítség nélkül - vagy néha azzal is - felmondja a szívük a szolgálatot.

Én sem vagyok/voltam anorexiás csak láttam pár doumentumfilmet és megragadt.

2009. ápr. 15. 10:09
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó! Nagyon kíváncsi lennék azokra a dokumentumfilmekre! Hol lehet megnézni? Neten vagy esetleg valahonnan letölteni?
2009. ápr. 15. 13:40
 5/8 A kérdező kommentje:
hol lehet megnézni azokat a filmeket?
2009. ápr. 15. 14:18
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Tévében láttam:( Gőzöm sincs honnan tudnám letölteni, pedig megnézném én is ismét!
2009. ápr. 16. 06:50
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Ja és középiskolában is nézettek velünk, egészségügyibe jártam.
2009. ápr. 16. 06:50
 8/8 anonim ***** válasza:
Az anorexia kialakulhat depresszió miatt is! Akkor viszont egyik napról a másikra szinte semmit sem esznek!
2010. márc. 6. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!