Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Nagyon nincs rendjén ez az...

Nagyon nincs rendjén ez az életmód, ha nem eszem napokig főtt ételt?

Figyelt kérdés

16éves vagyok és azt szeretném tudni mennyire ártalmas az ha nem eszem napokig főtt ételt? ezt helyettesíti a(melegszendvics, chips, és különböző gyors kaják)

emelett vitaminos italokat is nagyon ritkán iszom, de a kólát, szörpöt imádom.

arra lennék kíváncsi ha ien életmódot folytatok 30-50éves koromra lesz vmien súlyosabb betegségem?

2009. ápr. 11. 16:17
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Biztos lehetsz benne,hogy lesz!!!Gyermekkorban,fiatal korban(amig fejlodesben van a szervezet),kell megalapozni a test/szervezet egeszseges fejlodeset/ritmusat! Evek multaval egyre nehezebb a test egeszseget korrigalni.Fott etel,zoldsegek,gyumolcsok,husok...minnel tobbet!!!

Edes,-koffein(kola,kave...),-sos termekek,GYORSKAJAK,a legrosszabbak egy fiatal szervezetnek!!!Vigyazz magadra,egy eleted van! Ha a barataid birjak ezeket a kajakat,nem betegek, az nem jelenti azt hogy neked sem lesz semmi bajod tole!

2009. ápr. 11. 16:32
 2/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a segítségek lehet visszaveszek ebből
2009. ápr. 11. 16:52
 3/6 anonim ***** válasza:
Ez nagyon nem jó, én így híztam el! Vigyázz magadra, mielőtt odáig eljutsz..én 17 éves vagyok, nem vagyok nagyon kövér, de ezt a kis súlyt is alig tudom leszenvedni! Minél előbb abbahagyod annál jobb ;) Én is ezt tenném, ha visszemehetnék az időbe :D
2009. ápr. 11. 18:50
 4/6 A kérdező kommentje:

értem, viszont én nem hízom ezektől pedig már 15éves koromtól így élek

még most is 56kg vagyok és júliusban már töltöm a 17.évem

nem vagyok az a hízós fajta:D

2009. ápr. 11. 19:08
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak az elhízás a fő probléma ezzel. Az említett gyors kaják nem tartalmaznak szinte semmiféle hasznos anyagot (vitamin, rostok, ásványi anyagok stb.), ezért ezekből hiány alakul ki. Tartalmaznak viszont nagy mennyiségben cukrot, sót, rossz zsírokat, vegyszereket. Mindez, tehát a hiány az egyik oldalon, és a többlet a másik oldalon, a legváltozatosabb módon tönkreteszik a szervezetet. Emésztési problémák alakulnak ki, tönkremegy a bélflóra, megbomlik az anyagcsere, megnő a vérzsírszint stb.

Minden fajnak megvan a rá jellemző, biológiailag meghatározott táplálékigénye. Gondolom, nem láttál még őzet húst enni, vagy oroszlánt füvet zabálni. Az ember az egyetlen lény (és ezen belül te), amelyik eltér ettől, és meg is van mindenkinél a súlyos, bár kezdetben nem mindig látványos következménye.

Egyébként nem is annyira a főtt kaja a lényeg. Zöldséget, gyümölcsöt jobb nyersen, vagy csak kissé párolva enni. Ne felejtsd el, az ember alapvetően növényevő, némi állati fehérjére inkább táplálékkiegészítésként van szüksége. Chipsre, cukros löttyökre stb. viszont nincs szüksége!

2009. ápr. 11. 22:25
 6/6 anonim ***** válasza:
lehet hogy nem jutsz hozzá minden nap , mert nem főznek annyiszor. hát semmi különös, az emberi szervezet simán kibír 3/4 napot főtt étel nélkül.. na de te .. amit eszel azonkívűl...változtass sürgősen! ;)
2010. aug. 27. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!