Milyen ellenszert tudtok idegesség-evésre?
Én idegesség-takarító vagyok.
Ha történik valami, amin felhúzom magam, akkor takarítok és ezzel nyugszom le.
PL.
Ahányszor bemondják a svájci frank árfolyamát, annyiszor törlök le, és rendezek át minden polcot. (munkahelyen is, ezért megőrülnek tőlem)
Talán mert úgy érzem, nincs rend az életemben, nincs rendszeresség (változó, kiszámíthatatlan törlesztőrészlet például), így úgy látom a fizikai környezetemben sincs rend (tehát szoba, iroda). pedig nagyon is rend van, már-már betegesen rendezkedek.
Miután eljutottam eddig a felismerésig, kicsit jobb lett a mániám, jobban tudok uralkodni magamon.
Neked is arra kellene rájönnöd, hogy mi okozza az idegességet és inkább az okot megszüntetni.
Én pl. most már magammal hordom a bankos papírjaimat, hogy abban a mappában rendezkedjek ahelyett, hogy elpakolom a kolléganőim papírjait. Így legalább van esély, hogy megszáll az ihlet a megoldásra, mert ezerszer is átolvasom és már kívülről fújom a szerződés minden sorát.
Te is találj ki valami egészségesebb pótcselekvést, vagy pedig kezdj el az ügy megoldásán agyalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!