A kenyér héján látható apró koromszemcsék okozhatnak-e valamilyen megbetegedést?
Figyelt kérdés
Ha nagyítóval vizsgáljuk meg pl egy szeletelt kenyér héját, akkor észrevehetjük, hogy talán a nem megfelelő gyártási technológiának köszönhetően az tele van apró koromszemcsékkel. Nemritkán szabad szemmel is látható korom darabkák borítják. A gyári szeletelésnek köszönhetően a koromszemcsék a kenyér belsejében is megtalálhatóak. A korom az tudomásom szerint nem éppen egészséges dolog, pl kéményseprőknél hererákot okoz. Ugyanakkor a hasmenés ellenszere az aktív-szén tabletta is tulajdonképpen korom(?) Mi a véleményetek? Szerintetek káros az egészségre a lisztből és a kenyérhez adagolt egyéb adalékokból képződő korom?2011. júl. 26. 14:33
3/6 anonim válasza:
ekkora mennyiségben nem káros. Pistike, ne játssz az étellel :)
4/6 A kérdező kommentje:
Valóban csekély mennyiségnek tűnik, de a kenyér minden napi eledelünk és egyes vegyi anyagok képesek hosszú időn keresztül felhalmozódni és elraktározódni az emberi szervezet szöveteiben, pl zsírszövetben. Ha ez alapján megnézzük at elfogyasztot és akkumulálódó mennyiséget már talán nem is olyan csekély.
2011. júl. 26. 21:29
5/6 anonim válasza:
Akkor ne egyél semmit, mert mindenben van valami ;)
6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a tippet, de azért inni még kell.
2011. júl. 28. 00:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!