Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A kávé egészségtelen?

A kávé egészségtelen?

Figyelt kérdés

Reggel szoktam meginni egy kávés pohárnyit, édesítőszerrel édesítem és tejet is adok hozzá!Nemrég keztem el kávézni és szeretném tudni a káros hatásait

18/l

2009. márc. 31. 05:20
 1/7 A kérdező kommentje:
egészségtelen (bocsi elirtam :P)
2009. márc. 31. 05:20
 2/7 anonim ***** válasza:
87%
Sárgítja a fogakat, emellett pszichikai és testi függőséget is okozhat. Értds: reggeli kávé nélkül nem tudok felkelni szindróma. A reggeli kávé amúgy "kapudrog" a "reggel egy kávé-délben egy kávé-délután egy kávé mer mindjá elalszom" típusú életvitelhez. Ha teheted, ne szokj rá.
2009. márc. 31. 07:46
 3/7 anonim ***** válasza:
64%
A tévhittel ellentétben nincs semmilyen káros hatása! Sőt egészséges, főleg ha cukor nélkül iszod (mert a cukor egészségtelen)! Ugyanis a kávé tele van antioxidánssal (polifenollal) ami nagyon hasznos pl a rák ellen is. Ugyanakkor a koffeinnek is rengeteg pozitív tulajdonsága van. Viszont túl nagy mennyiségben nem egészséges és függőséget is okoz! olvasgass róla itt van egy cikk bővebben: [link]
2009. márc. 31. 15:36
 4/7 anonim ***** válasza:
61%

a kávé elősegíti a narancsbőr kialakulását.

a kávé függőséget okoz, és egy idő után a reggeli felkelések NÉLKÜLÖZHETETLEN drogja lesz.

ha le akasz szokni róla, 3 teljes napodat a támolygásra, fáradtságra kell szánnod.

a kávé kis mennyiségben heti 1-2 pohárkával egészséges.

a mindennapi koffeinbevitel viszont káros.

próbáld ki a cikóriakávét, mert az viszont egészséges.

vagy kapuccsinózz vagy instant-kávézz.

2009. ápr. 2. 11:16
 5/7 anonim válasza:
igen. egészségtelen. bár "finom", és energiát ad, de a szívet felgyorsítja,károsítja a vesét,kitágítja az érfalakat,stb. de rengetegen isznak kávét minden reggel, szóval naponta 1-1 csésze belefér.
2010. júl. 7. 10:02
 6/7 anonim ***** válasza:
39%

Hülyeség egyáltalán nem egészségtelen!

napi 1-3 kávénak pozitiv hatásai vannak például:

-segiti a máj működését

-serkenti a gondolkodást

-serkenti a szivet JÓINDULATÚAN!!!

Negativ hatások csak akkor lesznek ha átléped a napi 5-6 csésze határát

-függőség

-álmatlanság

-gyomorfekélky(esetleg)

-fogak besárgulása

-elvonás (fejfájás,görcsök,hányinger,csonfájdalom attól függően milyen erős a függőséged)

2011. júl. 23. 10:54
 7/7 Konstantinus válasza:
2012. jún. 5. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!