Most mi az igazság a tejről? Valóban méreg a szervezetnek?
Figyelt kérdés
2009. márc. 30. 10:43
1/9 anonim válasza:
A bolti, dobozos tej nem méreg, csak értelme nincs, színezett víz gyakorlatilag. Amúgy az emberi szervezetnek a szoptatás után már nincs szüksége a tejre.
2/9 anonim válasza:
Mint minden ez sem fekete/fehér. Kiskorban, megfelelő adagban nagyon jót tesz, ahogy idősödsz eggyre kisebb az a mennyiség amit a szervezet tolerál. De ez is egyénfüggő, a nagymamám meghalt volna a napi 3 pohár teje nélkül, neki jót tett. Az apám veseproblémák miatt nehezen emészti, neki délután már méreg.
3/9 anonim válasza:
Szerintem meg van szüksége tejre, mert sok kalcium van benne, de ha neked nem kell, akkor ne igyad, max kihullik a fogsorod.
4/9 anonim válasza:
épp hogy a tej viszi ki a kálciumot a csontokból. A zöld leveles, zöldségek, a szezámmag mind kíváló kálcium források.
A tejet sokan nem tudják megemészteni, magam se iszom.
A feldolgozott tejtermékkel jobban boldogul a szervezet: yoghurt, kefir, túró.
5/9 anonim válasza:
Mellesleg ihatsz gabona tejeket, azoknak nincs káros mellékahtásuk én szeretem őket:
-rizstej
-zabtej
-szójatej
6/9 anonim válasza:
A tej viszi ki a kalciumot a csontokból? Ez szerintem nem állja meg a helyét. indokold kérlek!!
7/9 anonim válasza:
nos rengeteg mindent olvasni a tejről. de nézzük meg milyen tápanyagokat tartalmaz: az első és legfontosabb, a tehéntej nem az embernek "készült" hanem az állatnak. (ha belegondolsz a természetben élő állatok közül semelyik nem issza meg a másik tejét) mi a tej funkciója? a csecsemő táplálása, aminek még nem alakult ki rendesen az emésztőrendszere! Tápanyagok: a mai tejben közel nulla vitamin és ásványianyag van! tele van telített zsírokkal amik szív- és érendszeri megbetegedéseket okoznak. tele van cukorral, ami cukorbetegséget, elhízást, csontritkulást sőt akár rákot is okozhat! TELE VAN ALLERGÉNEKKEL hiszen a tehéntej mint már mondtam nem az embernek készül... Összességében: hasznos tápanyag közel nulla, káros anyagok: elég sok...
8/9 A kérdező kommentje:
Én a www.hoxa.hu oldalon olvastam erről. Írd a keresőbe, hogy tej és olvasd el a tej méreg című cikket!
2009. márc. 30. 14:37
9/9 anonim válasza:
Nem, és NEM!
Akkor többlenne a mérgezett macska, mint a mérgezett egér!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!