Minden E-számtól tartani kell?















Kiakasztó, hogy milyen sokszor írnak be választ hozzá nem értő emberek.
NEM "MINDENNEK" van E-száma, csak az adalékanyagoknak.
22.37-es keresse már meg a liszt, és a cukor E-számát.
Találni nem fogja, mert azok alapanyagok.
Az adalékanyagok jelentős része nem ártalmas, bár sokszor riogatják az embereket, hogy "ne egyél olyat amibe E van"
Van e száma az oxigénnek, héliumnak, nitrogénnek, agaragarnak (ami egy alga), karragénnek (gyöngyzuzmó), zselatinnak, a szénnek (növényi alapú, színező), a klorofilnek, és még egy csómó nem túl veszélyes anyagnak.





Az adalékanyagokat németek és amerikaiak is vizsgálták, és más-más eredményre jutottak...
azért ez gyanus.
a karamell sem az a karamell amire gondolsz mikor elolvasod a cimkén, hanem vegyi úton előállított mesterséges anyag, köze sincs a kristálycukorból előállított természetes karamellnek...
így van ez az aszkorbinsavval, a savanyúságot szabályozó anyagokkal és színezékekkel is...





ma 14:32
szerintem pontosan hogy megválaszoltam.
szerintem meg nem.
Pl. a fent említett oxigéntől, zselatintól félni kell? Szerinted ez kiderült a TE válaszodból? Szerintem nem.
Csak a karamell aszkorbinsav, a savanyúságot szabályozó anyagok és színezékekről írtad, hogy nem.
Ez alapján akkor az összes többi megbízható.





eszem ágában sincs vitatkozni.
rendben van akkor nem derült ki.
de miért állítanék olyant hogy minden E-számtól tartani kell, amikor a tudósok, biokémikusok sem tudnak/mernek őszintén nyilatkozni ezekről az adalékokról?
Sok nagy élelmiszergyártó cég hatalmas pénzt rak az asztalukra, majd azt kérik hogy a termékben levő hatóanyagok legyenek már ártalmatlanok...
és akkor a vizsgálatot végzők kijelentik, hogy az E számoktól egyáltalán nem kell tartani. minden ország mást talál betiltandónak hosszú évekkel a forgalomba kerülés után. szerintem minden E-számtól tartani kell, mert az óvatosság nem árt. de mivel úgyis kikerülhetetlenek, ezért tökmindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!