Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Minden E-számtól tartani kell?

Minden E-számtól tartani kell?

Figyelt kérdés
2009. márc. 26. 22:22
 1/10 anonim ***** válasza:
77%
Nem.
2009. márc. 26. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
akkor jó
2009. márc. 26. 22:34
 3/10 anonim ***** válasza:
52%
Mindennek van E száma. Európai uniós szabvány. A lisztnek is van E száma, a cukornakis, a laktóznak is. Ha tartanánk minden E számtól éhenhalnánk :)
2009. márc. 26. 22:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
Ja, ez igy van. E300 pl a C-vitamin...
2009. márc. 26. 22:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
65%

Kiakasztó, hogy milyen sokszor írnak be választ hozzá nem értő emberek.

NEM "MINDENNEK" van E-száma, csak az adalékanyagoknak.

22.37-es keresse már meg a liszt, és a cukor E-számát.

Találni nem fogja, mert azok alapanyagok.


Az adalékanyagok jelentős része nem ártalmas, bár sokszor riogatják az embereket, hogy "ne egyél olyat amibe E van"


Van e száma az oxigénnek, héliumnak, nitrogénnek, agaragarnak (ami egy alga), karragénnek (gyöngyzuzmó), zselatinnak, a szénnek (növényi alapú, színező), a klorofilnek, és még egy csómó nem túl veszélyes anyagnak.

2009. márc. 26. 23:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:

Az adalékanyagokat németek és amerikaiak is vizsgálták, és más-más eredményre jutottak...

azért ez gyanus.

a karamell sem az a karamell amire gondolsz mikor elolvasod a cimkén, hanem vegyi úton előállított mesterséges anyag, köze sincs a kristálycukorból előállított természetes karamellnek...

így van ez az aszkorbinsavval, a savanyúságot szabályozó anyagokkal és színezékekkel is...

2009. ápr. 2. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy gyanús, meg a karamell mesterséges, ez de egyáltalán nem válasz a kérdésemre.
2009. ápr. 2. 15:18
 8/10 anonim ***** válasza:

ma 14:32

szerintem pontosan hogy megválaszoltam.

2009. ápr. 2. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:

szerintem meg nem.

Pl. a fent említett oxigéntől, zselatintól félni kell? Szerinted ez kiderült a TE válaszodból? Szerintem nem.

Csak a karamell aszkorbinsav, a savanyúságot szabályozó anyagok és színezékekről írtad, hogy nem.

Ez alapján akkor az összes többi megbízható.

2009. ápr. 2. 19:31
 10/10 anonim ***** válasza:

eszem ágában sincs vitatkozni.

rendben van akkor nem derült ki.

de miért állítanék olyant hogy minden E-számtól tartani kell, amikor a tudósok, biokémikusok sem tudnak/mernek őszintén nyilatkozni ezekről az adalékokról?

Sok nagy élelmiszergyártó cég hatalmas pénzt rak az asztalukra, majd azt kérik hogy a termékben levő hatóanyagok legyenek már ártalmatlanok...

és akkor a vizsgálatot végzők kijelentik, hogy az E számoktól egyáltalán nem kell tartani. minden ország mást talál betiltandónak hosszú évekkel a forgalomba kerülés után. szerintem minden E-számtól tartani kell, mert az óvatosság nem árt. de mivel úgyis kikerülhetetlenek, ezért tökmindegy.

2009. ápr. 3. 09:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!