Mi az előnye a Graham lisztból készült termékeknek? Mitől egészségesebb, mint a "sima" lisztből készült pékáruknak?
Figyelt kérdés
2009. márc. 25. 13:46
1/3 anonim válasza:
A rost anyag tartalom magasabb!
2/3 anonim válasza:
"Graham liszt esetében visszapótolt lisztről van szó, vagyis a finomliszthez megfelelő mennyiségű korpát keverve igen magas rosttartalmú termék áll elő. Értéke azonban még ennek is elmarad a teljes kiőrlésű liszt értékétől a búzacsíra hiánya miatt. (Kb. 1 % búzacsírát keverve a Graham-liszthez megközelíthetjük a teljes búzaszem értékét.) Hátránya még, hogy a korpaszemcsék nagy mérete rontja a sikérszerkezetet, így nehezen készíthető belőle tetszetős termék."
Tehát ha jót akarsz, akkor vegyél TELJES ŐRLÉSŰ, tönköly lisztet. Megéri, tapasztalatból mondom.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Amit az elején nem írtam, az az , hogy gyomorproblémával küszködök, és nagyon kevés olyan pékáru van, amit meg tudok enni. Van olyan tönkölybúzás termék, amitől semmi bajom sincs, de abból sem tudom mindegyiket elfogyasztani, sem a teljes kiörlésű dolgokat. Most kipróbáltam egy fajta graham zsemlét, ez bevált. Ezért érdekelt, hogy mi lehet a különbség ezek között a dolgok között. Mégegyszer köszönöm a válaszokat!
2009. márc. 26. 08:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!