Romlott tejet ittam. Lehet belőle baj? És mi?
Nem tudom milyen volt a szaga, egy hajtásra megittam. Kicsit mintha édesebb lett volna, bár nem tudom, előtte 3 alkalommal ittam eddig. Túrós az nem volt, rendesen folyt.
De a párom szerint ennek nem ilyennek kell lennie, és nem ilyen volt még tegnap.
Csak megijesztett, mert azt mondta, hogy baj, hogy lehajtottam, és megbetegíthet, de reméli, hogy nem.
Szerintem nem lesz bajod, ezek pasztőrözött tejek, csíramentesek. Esetleg hasmenés.
Ha édesnek érezted, akkor biztos, hogy nem volt romlott.
Nem tudom megmondani pont milyen íze volt, de ehhez hasonló. A párom nagy tejivó, gondolom jól érezte. Én babakorom után leszoktam a tejről, rossznak éreztem az ízét, most döntöttem úgy, hogy mégis meg kéne erőltetnem magam, mert tudom, hogy a tejtermékek elvonása nem tesz jót a szervezetnek. A túró, tejföl, kefir, joghurt, és hasonlók egyébként sem mennek, szóval maradt a tej, ami ahhoz képest, hogy régen utáltam, most kellemes csalódást okozott.
Jól van, köszönöm szépen a válaszokat, megnyugtattatok. :)
Még egyszer köszi, és szép napot Nektek!
legfeljebb meghajt
ha házitej volt akkor nagyobb eséllyel. abból gondolm hogy édesebb volt, habár ha nem értesz hozzá akkor bármi lehetett. néhány házitejet nem fölöznek le és nem pasztőröznek, tehát teljes zsír és baktériumtartalma van (ami segít az emésztésben, stb kis mértékben)
DE ha érzékeny vagy rá és sokat iszol vagy romlottat, abból egész délutános program lehet. :)
a házitejet aznap vagy másnap meg kell inni, erősebb gyomrúak harmadnap forralással is ihatják, de akkor már lehet hogy a túró összeáll a tetején (akkor már szaga is lehet rendesen)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!