Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért kívánom ennyire az epret?

Miért kívánom ennyire az epret?

Figyelt kérdés
Világ életemben gyűlöltem az epret, nem bírtam a szagát sem, és amikor mégis megkóstoltam egynél többet nem bírtam, mert olyan volt mint amikor citromba harapok és kirázott a hideg. Viszont, két hete kimentem a piacra és az első amit megéreztem az eper volt és valami iszonyatos jó hatással volt rám már csak a szaga is, és úgy éreztem megbírnék enni belőle vagy egy tonnát. Már két hete csak epret eszek kilószámra és nem bírom megunni. Mitől változhatott meg ilyen hirtelen az ízlésem. Utalhat ez valami egészségügyi problémára, vitaminhiányra, vagy valami hasonlóra?
2011. jún. 10. 15:59
 1/4 anonim ***** válasza:
nem vagy terhes?
2011. jún. 10. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Bocsánat elfelejtettem írni, hogy férfi vagyok. Nemrég volt egy betegségem, ami rendszeres hányással meg hőhullámokkal és néha hőemelkedéssel járt. Hónapokig jártam vizsgálatokra, nem találtak semmit, az orvos azt mondta, hogy a stressztől van. Elhittem neki, meg amúgy is már elmúlt ezért nem foglalkoztam tovább vele. De lehet hogy a vitaminok kiürültek a szervezetemből a napi öt-hat hányástól?
2011. jún. 10. 16:14
 3/4 anonim ***** válasza:

Hi hi hi.. Igen valószínűleg eperhiányod van.

Amúgy én is sok dolgot nem szerettem régebben. Az emberek folyton változnak,, Nem hinném ,hogy bármi bajod lenne egészségügyileg. Amúgy meg a gyümölcs fogyasztást sose lehet túlzásba vinni. Vagy az is lehet hogy rossz savanyú gázban érlelt epret ettél idáig és az epret azzal azonosítottad be.

2011. jún. 10. 16:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

A földieper finom és egészséges, ráadásul még fogyaszt is! Kiváló vértisztító, baktériumölő, ráadásul bőrünkre is jótékony hatással van!

Jótékony hatása


Gazdag vitaminokban (A-, B1-, B2- illetve C-vitamin) és ásványi anyagok (kalcium, kálium, magnézium, vas, cink). A bogyós gyümölcsökhöz hasonlóan kimagasló mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, melyek antioxidáns hatásúak.

Tudta?

Ausztráliai kutatók felfedezték, hogy számos bogyóstermésű növény (pl. málna, vörös áfonya, földi- és faeper, szeder, fekete ribizli) gyümölcsének présleve 1:5 arányú higításban gátolni tudja különféle baktériumok és a Candida albicans nevű gomba növekedését.

Megtalálható benne a szalicilsav, ami az aszpirin egyik hatóanya. Javasolt epe- és vesebántalmak, reuma és köszvény kezelésére. Magas C-vitamin tartalma egy felnőtt napi C-vitamin-szükségletét fedezi. Serkenti a vérkeringést, és fokozza a méregtelenítő folyamatokat. Sok bogyós gyümölcshöz hasonlóan a földiepernek is vértisztító és baktériumölő hatása van. Jó gyógyszer továbbá a cukorbajra, magas vérnyomásra, székrekedésre, vesékre.

2011. jún. 10. 19:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!