Milyen anyagok jönnek ki az arcon? Hogyan diétázzak?
Figyelt kérdés
Egyesek azt mondják nem szabad chipset, csokit, olajos magvakat, fűszeres, zsíros ételeket enni, mert az meglátszik az arcon. De mégis mitől látszik meg? Miért lesznek egyesek ezektől a dolgoktól pattanásosabbak és milyen diétát ajánlotok ha meg szeretném tisztítani az arcbőrömet? Nem eszek zsíros, túl fűszeres ételeket és eszek sok gyümölcsöt, de nem ehetek mindig csak azt, mert az drága. Szóba jöhet tehát a fűszertelen sonka, kenyér, főtt tojás gyümölcsök, zöldségek, de ez így elég változatlan. Mit tudtok ajánlani?2009. márc. 18. 17:45
1/4 anonim válasza:
Nekem a disznó- és marhahústól és a csokoládétól lesz ragyás a bőröm. Ezért csak sovány csirke húst és halat eszem illetve kerülöm a csokoládét. Ha sok vizet iszom, akkor sokkal tisztább szokott lenni az arcom.
2/4 anonim válasza:
Szia!Nem véletlenül mondják,hogy meglátszik.Ennek komoly háttere van.Az inzulin hormon a táplálékkal felvett szénhidrátot glükózra(szőlőcukor)bontja,ez eljut a sejtekhez.Ez az egész folyamat kapcsolatban áll a többi hormonnal is,szóval a homonális rendszer és a tápanyagcsere szoros összefüggésben áll(a pontos folyamatokat nem tudom,de a hormonok és a cukorszint ilyen formában kapcsolódik egymáshoz), ha pattanásos vagy,azt a férfi nemi hormonok(androgének)magasabb szintje okozza,(a cukor így játszik közvetett szerepet)ami serdülőkorban nem feltétlenül kóros.A hormonszintje és a szervezet működése nem mindenkinél egyforma,egyesek érzékenyebbek lehetnek bizonyos ételekre,italokra.Genetikailag is örökölhetted a pattanásos bőrre való hajlamot.Ha még serdülőkorban vagy,ez előbb utóbb teljesen elmúlhat magától is.Nem kell egyoldalúan táplálkoznod,úgy ,ahoyg leírtad.Inkább arra figyelj,hogy ne igyál sok cukros löttyöt(cola,gyümölcslé),ne egyél sok csokit,cukrot,cukros,fűszeres ételeket(én úgy tudom,hogy a tojás éppen a pattanásokat "segíti elő").Figyelj arra,hogy az étrendedben legyen: A,B2,B5,C,E,F vitamin.Ezek mind jó hatással vannak a bőrre.Remélem segíthettem!Az interneten sokmindent találhatsz még a témával kapcsolatban!
3/4 A kérdező kommentje:
Szia! Az az igazság, hogy már nem vagyok tini. Amikor az voltam akkor sokkal rosszabb volt a helyzet, de egy gyógyszer hatására 100%-osan megszűnt. Most kb. 2 évvel ezután kezdődött el, de nem szedhetem újra a gyógyszert. Ezért nem tudom sajnos, hogy mit csinálok rosszul. Nem iszok kólát, helyette ásványvizet fogyasztok. Tudom, hogy belülről eredeztethető a dolog ezért nem nagyon bízok a külsőleg használható csodaszerekben, no meg régen se segítettek. A napokban kezdtem el multivitamint és sörélesztőtablettát enni illetve elég egyoldalúan táplálkozni. Megfogadom a tanácsaidat. De a férfi nemi hormonokat mégis hogyan csökkentsem?
2009. márc. 18. 19:34
4/4 anonim válasza:
Szia!Megint a 2. válaszoló vagyok.Sajnos így látatlanban nehéz tanácsot adni.Egyébként milyen "súlyos" a helyzet?Az persze egy jó pont,ha a táplálkozással is elősegíted a "gyógyulást",mégha nem is sikerül teljesen,de vmennyit használ,úgyhogy sztem kitartás.:)Más zavaró tüneted nincs a pattanásokon kívül?Bőrgyógyásznál jártál azóta,hogy újra megjelentek?Mert ha nem,akkor érdemes neki megmutatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!