Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Tényleg nem jó ha ugyanolyan...

Tényleg nem jó ha ugyanolyan ásványvizet iszunk mindig?

Figyelt kérdés
Azt hallottam, hogy váltogatni kell a típusokat. Miért? Lesz valami bajom ha lassan 2 éve mindig minden nap ugyanazt a típust iszom?
2011. máj. 19. 23:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Én is már jó ideje, szintén kb 2 éve csak egyféle ásványvizet iszom. Hátrányát nem látom :D Ez ízlik csak. Sokat próbáltam előtte.
2011. máj. 19. 23:13
 2/12 anonim ***** válasza:

Tényleg nem jó. Az ásványvíznek az ásványianyag összetétele eltér az ember számára ideálistól. Bizonyos ásványi anyagok túl nagy dózisban vannak, benne. Másik meg teljesen hiányzik. Ez márkánként eltér, ezért a márkák váltogatása ezt némileg kompenzálja.

Az, hogy 1-2 éve ugyanazt iszod, és nem érzel semmi bajt, érdektelen. A nem megfelelő mikrotápanyagbevitel következményei inkább 5-10 év múlva jönnek elő, vagy mégkésőbb, és egyénenként is változó lehet (ahogy a dohányzás sem egyformán árt mindenkinek).

2011. máj. 19. 23:27
 3/12 anonim ***** válasza:
Így van, jól mondta az előző. Azt viszont hozzátenném, hogy ha mást is szoktál inni mellette rendszeresen, gondolok itt teára, üdítőre, esetleg vezetékes vízre, akkor nem gond. De szerintem találj 2-3 márkát, ami ízlik. Nekem a NaturAqua, a Szentkirályi, a Veritas Gold, és a Nestlé Aqurel a kedvenceim, de ha épp nincs ezekből, akkor másfajtát veszek. Szénsavmenteset iszom csak. Viszont a Theodora nagyon rossz szerintem, az nem ízlik... Janát is szeretem, az egyik legjobb, csak elég drága. De iszom mellette szűrt csapvizet is, az a legjobb, ha szomjas vagyok :)
2011. máj. 19. 23:33
 4/12 anonim ***** válasza:
Valóban nem jó és nem egészséges. Csak annyit fűznék hozzá, hogy a saját tapasztalatom az volt, hogy csak egyfajta vizet ittam, nem is említettem senkinek. Nos 9 éve sajnos hosszabb időt kellett kórházban töltenem. (10 hétig voltam bent.) Hetente vérvétel volt. A gyógyszerek mellett hétről hétre rosszabb volt a vér eredményem. A doki az 5. hét után már bennem kezdett kételkedni, hogy tuti nem veszem be a gyógyszereket. Mire az egyik vizit alkalmával ránézett az ásványvizes flakonomra és megkérdezte, hogy mióta iszom ezt a vizet. A válaszom az volt, hogy jó pár éve. "No akkor megvan a ludas!" Ugyanis az ásványvizet-forrásvizet, váltogatva kell inni, (nem csak gyógyszerek mellett), mert lehet, hogy a fehérvérsejt számot növelheti, ill. más rossz hatással is lehet a szervezetre. Megfogadtam a tanácsát és a következő héten már valóban sokkal jobb lett az eredményem. Vagyis azóta kb 2 hetente mindig másfajta vizet iszok. (na jó! 3 típus van csak, amit megiszok)
2011. máj. 20. 06:22
 5/12 anonim ***** válasza:

Én váltogatom őket, de nem azért mert igy egészséges hanem mert mindig másik van akcióban :)

Bár ha egyiknek bejött az íze akkor amellett hosszabb ideig kitartok, mégha a másik olcsóbb is lenne.

2011. máj. 20. 07:42
 6/12 anonim ***** válasza:

23:33

"De iszom mellette szűrt csapvizet is, az a legjobb, ha szomjas vagyok :)"

Ha te a társadalom azon felvilágosult részébe tartozol, aki hozzájut szűrt csapvízhez, miért dobod ki a pénzed, és rombolod a környezeted ásványvíz megvásárlásával? Miért nem kizárólag szűrt csapvizet iszol? Olcsóbb, finomabb, egészségesebb, mint az ásványvíz, és nem szennyezed vele a környezetet.

2011. máj. 20. 11:39
 7/12 anonim ***** válasza:
Mert nem mindig, nem mindenhol tudok hozzájutni, ahogy magammal vinni sem mindig lehet. Egyébként nem nagy ördöngösség és nem drága a szűrt csapvíz, egy kancsó, cserélhető szűrővel. Nem a többszázezres beépíthető berendezésre gondoltam...
2011. máj. 20. 13:06
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Az a bajom, hogy nincs autónk, ezért nagy mennyiségben szoktunk egy ásványvizet házhoz szállító vállalattól rendelni. És ott csak 2 féle víz van: Visegrádi + Balfi. Én a Visegrádit szoktam inni, de ezek után ki fogom próbálni a Balfit is.

És hogy működik ez a vízszűrés? Én eddig csak arról a víztisztító drága gépről hallottam...

2011. máj. 20. 14:37
 9/12 anonim ***** válasza:

Nekünk volt olyan gépünk de elromlott és egész magyarországon nincs szakember aki értene hozzá és alkatrész se ami kellene bele. A szűrő nagyon drága és sokszor kell cserélni, tehát nemcsak maga a gép drága de a fenntartása is egy vagyon.

Lehet olcsóbban megúszom ha autóval hordom haza az ásványvizet...egyenlőre még van. De most olvasom hogy az Alföldön 2050-re a felére csökken a rendelkezésre álló ivóvíz mennyisége. Micsoda háborúk lesznek ebben az országban, ha egyszer elfogy!

2011. máj. 20. 15:11
 10/12 anonim ***** válasza:

13:06 Az üres ásványvizes palackot ne dobd ki, hanem töltsd meg amikor otthon vagy, szűrt csapvízzel. Pontosan annyit viszel magaddal, mint ha az ásványvizet vinnéd, csak nem 90 ft-ba került egy liter, hanem vízdíjba.

Nyilván egy picit bonyolultabb a helyzet, ha nem otthon, hanem mondjuk egy olyan helyen jutsz hozzá, ahol nem jársz napi rendszerességgel. Persze, akkor is csak szervezés kérdése. Ha például a VI. kerben jársz, én is szivesen adok neked. :)

14:37

A Balfival vigyázz! Kiemelkedően magas az ásványianyag tartalma, de még mindig jobban jársz, ha néha beiktatod, mint ha kizárólag egy márkát iszol.

Vízszűrő? Pár tízezer, de talán néhány ezer forintért is be lehet szerezni. Ezek persze, nem túl hatékonyak, de jobbak a semminél. Drágább készülékekből is tele a piac. Igazából az egyik legnagyobb rövid/középtávú üzlet a vízszűrés. Alighanem néhány éven belül olyan robbanás várható benne, mint a mobiltávközlésben nemrég. Előbb-utóbb a háztartások nagy többségében lesz saját víztisztító. A kérdés legfeljebb az, hogy milyen márka. Ami nekem van, nem a legolcsóbb, de nem is a legdrágább, viszont nagyon finom és egészséges vizet ad, és néhány év alatt behozza az árát. Amúgy a szervizelés is megoldott lenne, de 2 és fél éve még semmi problémám nem volt vele.

2011. máj. 20. 22:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!