Bizonyos ételektől gyomorrontásom vagy "hasmenésem" van. Mitől lehet, liszt-laktózérzékenység vagy valami allergia?
Már egy jó ideje megvan ez a bajom, de most már nagyon kezd idegesíteni, hogy válogatnom kell a kaják között.
Tarhonyás-,rizses-hús,sima pörkölt,zöldség-,gulyás-húsleves,bármilyen főtt paradicsomos étel,ezt mind szeretem de nem tudom úgy megenni ezeket, hogy utána kb.fél órán belül ne lenne hasmenésem. Ja és még a tejes ételekkel is ugyan ez a helyzet, meg a fagyi, jégkrém/pedig az nem sok tejet tartalmaz/
Viszont bármilyen zöldségből készült főzelék, vagy tejfölös pörkölt, habart levesektől, semmi bajom sincs. Így elméletileg laktóz érzékeny nem vagyok vagy mégis?
Ha valaki tudja mire lehetek ezek alapján érzékeny kérem ossza meg velem.
Én a helyedben felírnám, hogy pontosan milyen kajáknál leszek rosszul, és akkor utána rá jössz te magadtól is majd!
Ha laktózérzékeny vagy, attól még túrót, tejfölt elvileg tudsz enni, bár én azt sem, illetve a nem tehéntejből készült ételeket.
Bár ez sem mindig igaz, mert van aki még a laktózmentes tejet sem bírja...
Én figyeltem mikor mitől lettem rosszul, majd rájöttem hogy laktózérzékeny vagyok, elmentem az orvoshoz, elmondtam, hogy ez a gyanúm, ő elküldött vizsgálatra, és be is igazolódott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!