Nagyon kevés vizet iszok. Ebből kifolyólag lehet valami bajom?
vesehomok és vesekő.
Nem játék.
én is nagyon keveset iszok, most mérem, mert kismama vagyok és sok homokot "állapítottak" meg... Ki kell hajtani, nehogy kővé összeálljon.
Vérnyomás is igaz:(
migrén
kimerültség
fáradékonyság
koncentrálóképesség romlása
vesekő/homok
sűrű hólyaghurut/húgyúti fertőzés
randa bőr: víztelen, pattanásos, fakó, rugalmatlan
gyakori vizelési inger
sejtek gyorsabb öregedése
Ezek közül szinte minden van nálam... 21 se vagyok, mégis 60-nak érzem magam mind testileg, lelkileg és szellemileg is...
A vérnyomásom a béka s"gge alatt van... 90/60...
A szám állandóan cserepes, a bőrömöt már nem tudom mivel kenjem annyira száraz, és már ráncosodik is...
Kimerült vagyok, hamar elfáradok, nem tudok tanulni...
Azt hiszem az az oka minden bajomnak, hogy keveset iszok... Magam után fogok kötni egy 2 literes bidont tele vízzel... hátha úgy majd többet iszok...
Köszönöm a válaszokat!
A vér és a szövetek víztartalma csökken,így a vér sűrűbb lesz,a vesetestecskékben több folyadék szívódik vissza,hiszen spórol a szervezet.Minél nagyobb a vízveszteség,annál több tünet lép fel: fáradékonyabbak leszünk,és csökken a teljesítőképességünk.Ha 3%-os a vízhiány,akkor a száj kiszárad.székrekedés lép fel.Ha ennél is nagyobb a vízhiány,nő a testhőmérséklet,rosszullét,fejfájás és görcsök jelentkeznek.Ha a testtömeg 20%-ának megfelelő víz hiányzik,az a keringés és veseműködés összeomlásához,végül halálhoz vezet.
Amúgy a fél-1 liter k*rva kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!