Szeretek új dolgokat kipróbálni, és arra gondoltam kipróbálom a vegetáriánusságot, lesz belőle valami bajom?
22 éves vagyok, 19 éve vegetáriánus. Semmi bajom nincs, se székelléssel, se semmivel. Nem vallási okokból nem eszem, családom nagy része eszik húst.
Érdekes, én úgy tudtam, hogy a hüvelyesekben, sajtfélékben is van fehérje...!
Szerintem próbáld ki, bár a szüleidnél lehet, hogy ellenállást fogsz tapasztalni.
Ha félsz attól, hogy milyen ha megvonod magadtól a húst, akkor kezdd úgy, hogy kevesebbet eszel egy darabig és fokozatosan leállsz vele.
Egyébként sokan megcsinálják a negyven napos böjtöt, amikor is nem esznek húst, tehát több hétre elhagyják a húst és semmi bajuk nem lesz tőle.
A vegetáriánusoknak kisebb az esélye a szív- és érrendszeri betegségekre, valamint bizonyos fajta rákokra (végbélrák pl.)
Jah, de ne annyiból álljon, hogy na akkor csak krumplit eszem, egyél rengeteg zöldséget és gyümölcsöt!
Sok sikert!
Szia!
Hogy ne lenne egészséges? Én nem vagyok vega, de néha rámjön, és akkor 1-2 hónapig nem eszek húst. Ha ki szeretnéd próbálni, akkor mindenféleképpen olyan kaját is kell enned, amiben van fehérje. A legjobb persze a szója, de ha nem szereted akkor dió, de nézz utána, miben van sok fehérje.
És tényleg jót tesz, azon kívül, hogy nagyon kitisztítja a szervezeted a sok méreganyagtól, jobban is érzed magad (frissebb leszel és boldogabb, legalábbis én így szoktam érezni kb 1 hónap után).
(Bár 1-2 hét alatt ez nem biztos, hogy érezhető lesz...)
Üdv
"Tej, sajt, joghurt, tejföl, tűró, tojás, szója......mind fehérje!!!!!!"
Ha ő is csak fűzabáló lesz, akkor b*szhatja a tojást...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!