Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Szeretek új dolgokat kipróbáln...

Szeretek új dolgokat kipróbálni, és arra gondoltam kipróbálom a vegetáriánusságot, lesz belőle valami bajom?

Figyelt kérdés
14 éves vagyok és azt találtam ki 1 vagy 2 hétig kipróbálnám a vegetáriánusok életét. Ennyi idő alatt lesz vmi bajom?(mmint ugyértem székelési problémák ,vagy szédülékenység vagy bármi ilyesmi?)
2009. márc. 1. 17:27
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%
Hát az első hét után lehet hogy már rosszul lennél, mert megvonod magadtól a húst. A székletelést nem tudom, de valószínűleg ritkábban mennél. Egyébként nem egészséges a vegetáriánusság, mert csak a húsban van fehérje.
2009. márc. 1. 17:33
 2/13 A kérdező kommentje:
tudom, nem egészséges csak kipróbálnám, érdekesen hangzik:Dés én azt az elvet követem hogy 1x mindent ki kell próbálni:D ha nem tetszik ugyis abbahagyom
2009. márc. 1. 17:37
 3/13 anonim ***** válasza:
51%

22 éves vagyok, 19 éve vegetáriánus. Semmi bajom nincs, se székelléssel, se semmivel. Nem vallási okokból nem eszem, családom nagy része eszik húst.

Érdekes, én úgy tudtam, hogy a hüvelyesekben, sajtfélékben is van fehérje...!

Szerintem próbáld ki, bár a szüleidnél lehet, hogy ellenállást fogsz tapasztalni.

Ha félsz attól, hogy milyen ha megvonod magadtól a húst, akkor kezdd úgy, hogy kevesebbet eszel egy darabig és fokozatosan leállsz vele.

Egyébként sokan megcsinálják a negyven napos böjtöt, amikor is nem esznek húst, tehát több hétre elhagyják a húst és semmi bajuk nem lesz tőle.

A vegetáriánusoknak kisebb az esélye a szív- és érrendszeri betegségekre, valamint bizonyos fajta rákokra (végbélrák pl.)

Jah, de ne annyiból álljon, hogy na akkor csak krumplit eszem, egyél rengeteg zöldséget és gyümölcsöt!

Sok sikert!

2009. márc. 1. 17:40
 4/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Hogy ne lenne egészséges? Én nem vagyok vega, de néha rámjön, és akkor 1-2 hónapig nem eszek húst. Ha ki szeretnéd próbálni, akkor mindenféleképpen olyan kaját is kell enned, amiben van fehérje. A legjobb persze a szója, de ha nem szereted akkor dió, de nézz utána, miben van sok fehérje.

És tényleg jót tesz, azon kívül, hogy nagyon kitisztítja a szervezeted a sok méreganyagtól, jobban is érzed magad (frissebb leszel és boldogabb, legalábbis én így szoktam érezni kb 1 hónap után).

(Bár 1-2 hét alatt ez nem biztos, hogy érezhető lesz...)

Üdv

2009. márc. 1. 17:47
 5/13 A kérdező kommentje:
ez a böjt jó kifogás lenne anyuékkal szemben, és akkor még magamnak is lenne célom, illetve nnem magamnak...ha már vallásos vagyok:D
2009. márc. 1. 17:49
 6/13 anonim ***** válasza:
76%
Egy-két hét húsmentességtől semmi bajod nem lesz. ha változatosan táplálkozol (zöldség-gyümölcs, teljes kiőrlésűek, hüvelyesek, tejtermékek, tojás), akkor nyugodtan csinálhatod, ameddig jólesik.
2009. márc. 1. 19:23
 7/13 A kérdező kommentje:
rájöttem hogy 1-2 hét tényleg nem elég:D 1-2 hónap jobban tetszene.
2009. márc. 1. 19:29
 8/13 anonim ***** válasza:
24%
A növényi fehérjék aminosav profilja nem teljes magyarul a húsokéval szemben. Ezáltal a szervezettől megvon néhány aminosavat. Természetesen a vegetáriánusok azért kevésbé hajlamosat egyes szív- érrendszeri megbetegedésre mert a húsfogyasztást egyenlőnek tekintik a zsíros húsok fogyasztásával. Csirkemell, pulykamell, tengeri halak stb. mind egészségesek a szervezet számára. De a zöldségfogyasztása a rostok miatt ajánlott. Természetesen egy inaktív személynek a vegetáriánus életvitel nem okoz problémát rövidtávon, de egy fejlődésben léve szervezetnek vagy akár egy sportolónak nem ajánlott még rövidtárvon sem. A vegetáriánus életforma LASSÚ öngyilkosság.
2009. márc. 4. 11:49
 9/13 anonim ***** válasza:
76%
Csak a húsban van fehérje. xD Ezen jöt nevettem. xD Tej, sajt, joghurt, tejföl, tűró, tojás, szója.......mind fehérje!!!!!!!!!!!! úrissten! xD
2010. jún. 13. 10:21
 10/13 anonim ***** válasza:

"Tej, sajt, joghurt, tejföl, tűró, tojás, szója......mind fehérje!!!!!!"

Ha ő is csak fűzabáló lesz, akkor b*szhatja a tojást...

2010. jún. 15. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!