én se nagyon vagyis lehetőleg minél ritkábban eszek zöldséget meg gyümölcsöt ennek egyetlenegy oka van hogy imádom a húst és nem akarom elrontani az izét mással.
2011. ápr. 9. 10:47
2/12 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy ennek lelki okai lennének, inkább egy kialakult szokás. Pl. ha gyerekkorában nem erőltetik ezeket, akkor felnőttként sem fogja szeretni.
Én is így vagyok vele, amikor én voltam gyerek, még nem figyeltek oda ennyire a táplálkozásra, na meg pénzünk sem nagyon volt arra, hogy én minden nap gyümölcsöt kapjak. Felnőttként sem veszek soha.
2011. ápr. 9. 10:49
3/12 anonim válasza:
Én például meguntam őket mikor fogyókúráztam és állandóan ezeket ettem. Mostmár inkább nem eszek semmmit, minthogy salátát egyek. Kár, pedig szerettem.
2011. ápr. 9. 10:53
4/12 anonim válasza:
Nem lelki eredetű az biztos.
Na meg az sem igaz teljesen hogy ha nemerőltetikakkor nem fogja szeretni, hiszen sok gyerek épp azt utálja meg amit kiskorában erőltetnek!
A legegyszerűbb megoldásra nemgondolnak sokan: hogy nem szereti az ízüket! Húgok nem szereti a zöldségeket, a paradicsomot talán megeszi de azt is ritkán.
Van aki az édességet nem szereti, van aki meg a főzelékeket, persze nem jó dolog hiszen minden táplálékra szükségünk van, de van ilyen.
2011. ápr. 9. 11:01
5/12 napietus válasza:
szerintem nem lelki, hanem testi oka van inkább. én pl. azért nem eszem meg sok zöldságet (pl. paradicsom), mert sok a gyomorsavam amúgy is, és ég tőlük a gyomrom. de van, akinek meg létszükséglet, pl. apukám kilószámra eszi az összes gyümölcsöt, nagyon szereti :). pedig nemigen szabadna neki, mert vérhígítót szed, de nem tud ellenállni :)
2011. ápr. 9. 11:03
6/12 anonim válasza:
A lélekhez semmi köze inkább van a pénztárcához,sajnos ami egésszéges az drága igy a jó nép a mérgezett tacskós szarokon él,modernkori népírtás...
2011. ápr. 9. 11:04
7/12 anonim válasza:
Nemrég volt egy műsor a tv-ben, hogy igenis van ilyen fóbia. Az ilyen ember meg sem fogja a zöldséget/gyümölcsöt, sőt a nevét sem mondja ki.
2011. ápr. 9. 11:04
8/12 napietus válasza:
"A lélekhez semmi köze inkább van a pénztárcához,sajnos ami egésszéges az drága" ez azért nem teljesen igaz, ha megnézzük, mennyibe kerül egy kiló alma illetve egy kiló chips. sokan mégis az utóbbit választják, még a gyerekeiknek is :(
2011. ápr. 9. 11:16
9/12 anonim válasza:
Napiteus azért választják a chipset mert az alámában nincs izfokózó a chipsben meg igen,nem oknélkül.
2011. ápr. 9. 11:40
10/12 napietus válasza:
ezt én is tudom, csak akkro ne hivatkozzunk az árakra az egészségtelen étkezési szokásaink miatt. egy zacskó chips árából mennyi gyümölcsöt lehetne venni? elég sokat, még déligyümölcsből is...szóval oké, értem én, eszik, mert finom. nincs ezzel baj (mostmég), csak akkor ne mondjuk azt, hogy azért nem eszünk gyümölcsöt, mert nem tellik rá..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!