Tudom, hogy nem túl értelmes, de ahhoz, hogy a zsírban oldódó vitaminokat hasznosítani tudjuk, magasabb testzsírszázalék kell, vagy az, hogy együnk zsírokat?
úgy birom az ilyen hülyéket, minek kommentel az ilyen!
Természetesen nem kell miatta több zsirt fogysztanod, kivéve ha kb 10% nál kevesebb a bmi-d
"A zsírban oldódó vitamin felszívódásához megfelelő zsírbevitelre, és kielégítő epeműködésre van szükség
...
Az epesav tölti be a folyamatban az emulgens anyag szerepét, vagyis ő képes a zsírt (a benne oldott vitaminokkal együtt) apró cseppecskékké (micellákká) alakítani. Az epesavak, a zsírmolekulák és a zsírban oldott vitaminok együttesen un. micellákat képeznek, amelyek mindössze néhány milliomodnyi milliméter átmérőjű apró cseppecskék. A bélsejtek ugyanis csak micella formában képesek felvenni a zsírt! A bélsejtekbe került micellák ismét átalakulnak, és folytatják útjukat a véráramon keresztül a végső célszervek felé. Látható tehát, hogy ha a micellák képzése nem történik kielégítő módon (rossz epeműködés, nem megfelelő zsírbevitel, stb.), a zsírban oldódó vitaminok felszívódása zavart szenvedhet, felléphet a hiányállapot és az abból következő betegségek kialakulása."
Előbb bizonyosodj meg róla, hogy nem beszélsz hülyeségeket, és aztán irkálj ide.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!