Szerintetek ez így jó lesz? (lent)
Szeretnék fogyni és kicsit egészségesebb táplálkozásra is szeretném magam rászoktatni. Csináltam magamnak egy étrend-tervet, ami kb. úgy néz ki, hogy reggelire egy magos zsömle vajjal zöldséggel és egy pohár tej/gyümölcslé, ebédre valami főzelék (borsó/spenót/tök/finom/bab), vacsorára zöldég/gyümölcssaláta. Ezenkívül az étkezések között napi 1 banán és még 1 vmi másfajta gyümölcs. Így napi kb. 1000-1100 kcal jön ki. A tartós fogyáshoz ez jó, vagy legyen inkább 1400-1500 körül? Plusz szerintetek így meg lesz oldva a megfelelő vitamin és nyomelem-bevitel?
Mozognék is mellette, de napi szinten nem tudom megoldani, úgy heti 3-4 alkalom fér bele (1-1,5 órás).
Köszi a választ!
21/L
reggelihez egyél pulyka, csikemellsonkát, tojást, tonhalat esetleg virslit néha
ebédhez meg sovány csirke, marha, sertés, pulykahús(mindig variálva, töltve, sütve, párolva, pörkölt, grillezés, sajttal/gombával/zöldségekkel töltve stb) halak, tojás
Köszi a válaszokat!
Másodiknak: igen, most hogy mondod, sikerült a legfontosabbról elfelejtkeznem, a fehérjéről. Sőt, gyakorlatilag most, hogy elkezdtem kiszámolni, mennyit is kéne naponta ennem, rájöttem, hogy eddig se vittem be a megfelelő mennyiségű fehérjét (sajnos kolis lévén sajnálom a pénzt húsra, és kb. egy hónapban 1x veszek, amúgy meg otthonról hozok olyan 2napi adagot 2hétre). Akkor lehet, hogy ettől fogytak el az izmaim, és nem attól, hogy nem jártam el eddig heti 2x tesizni, mint régen.
Sajnos azt vettem észre, hogy az izmaim zsírrá alakultak szép lassan, mióta elkezdtem az egyetemet (2,5éve). Pedig hétközben nem ettem sokat, megkockáztatom, a 2000kcal-t sem ettem meg sokszor. Viszont ha hazaértem telitömtem magam az otthoni kajával. Arra gyanakszom, emiatt sikerült hájpacnivá válnom.
Elsőnek: Én nem élem meg ezt sanyargatásképp, így is olyan dolgokat eszem, amiket szeretek, pl. a paradicsomért élek-halok. Sőt, jól esik, hogy az egyetemen kialakult egyoldalú táplálkozásom helyett valami egészségesebbel tömhetem a hasamat. Persze azzal tisztában vagyok, hogy majd néha el fogok csábulni egy-egy sütire, vagy hasonlóra (főképp, ha a vendégségben mindenki kétpofára tömi körülöttem :D)
Azt hiszem akkor megfogadom mindkét tanácsot, köszönöm, még egyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!