Szerintetek sovány vagyok?
Sovány vagy, igen. Én 183cm vagyok, mikor megismerkedtem a párommal, akkor voltam kereken 60kg. És kiálltak a csontjaim.
Az elsőnek:
Akkor az az ismerősöd már beteges! Nagyon nagyon kevés az a súly hozzá.
Súly alapján hogyan lehet megállapítani azt hogy valaki sovány vagy dagadt?
Én ismerek 175 cm magas 100 kg-os embert, aki nem dagadt. Budy Builder versenyző. Sok hozzá nem értő, kamu kalkulátorokat használó barom társaság, akik úgy adnak itt tanácsot, hogy fogalmuk sincs semmiről.
Menj el egy patikába, és ott vannak olyan gépek, ami magasságot, súlyt, pulzust és testzsírszázalékot mér. 200 Ft.
Ha a testzsírszázalékod 4-8% akkor kórosan sovány vagy (0-4% az életbenmaradáshoz kell), Ha 8-12 akkor sovány vagy, ha 12-14 az az ideális, a 14-18 kissé túlsúlyos, 18-23 túlsúlyos, 23-32 kórosan elhízott, 32 felett meg irány a doktorbácsi!
A SÚLY CSAK AZT MUTATJA, HOGY MEKKORA NYOMÁST MÉRSZ A FÖLDRE 1G-NÉL. A TESTZSÍR% OEDIG AZTM HOGY TÚLSÚLYOS VAGY E VAGY SOVÁNY!!!
Testmagasság és a testsúly arányából nem derül ki, hogy valaki dagadt e vagy sem. Aki ezt állítja az egy oltári nagy barom. A test rengeteg dologból áll aminek súlya van! De egy részét hagyjuk ki. A háj 2 részből áll, zsírszövet és kötött víz, azaz sejtfalon belül található víz! A haramdik az izom. Az izom fehérjékből és aminósavakból épül fel, fajsúlya nagyobb, mint az vízé, vagy a zsíré.
Teszt:
Egy pohár vízbe tegyél szalonát, figyeld meg mi lesz, utána tegyél bele egy darab húst, figyeld meg mi lesz!
A hús az izomsövet, a szalonna pedig zsírszövet.
Mindkettőnek van súlya!
Ha valakinek a testzsírszázaléka 30% az azt jeleti, hogy ha 60 kg, akkor 18 kg rajta a zsír! Ebben az esetben az ideális zsírmennyiség 7,2 kg azaz 10,8 kg-ot kell fogynia!
Ha valakinek aki 60kg testzsírszázaléka 4%, akkor 2,4 kg zsír van rajta. Neki 4,8 kg-ot kell híznia. Elvileg ha 60 kg vagy 7,2 kg zsírnak kell rajtad lenni. Ebbe beletartozik a belsőségek zsírja is mint pl a máj. méresd le a testzírszázalékod és ha 12-14% között van a súlyod ideális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!