Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hirtelen lefogytam, mitől?

Hirtelen lefogytam, mitől?

Figyelt kérdés
Kb. 2 hete rengeteget iszom. kb. 10 percenként érzem, hogy szomjas vagyok. Este kb 3x megyek ki inni és pisilni, mert úgy érzem ki vagyok szárada. Eddig naponta kevesebb mint fél litert ittam, ma kb 3,5l-t. Ezalatt az idő alatt sokat fogytam. Eddig fogyóztam, és nem sikerült fogynom, de most igen. Ez a sok folyadéktól van, vagy mért van az, hogy ennyit kell innom? Már nem fogyózom kb 2 hónapja. 13/L
2011. márc. 15. 11:02
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Egy cukorvizsgálatot érdemes lenne elvégeztetni.
2011. márc. 15. 11:11
 2/20 A kérdező kommentje:
Miért? Lehet, hogy cukorbeteg vagyok? Ha igen, akkor mik annak a jelei?
2011. márc. 15. 11:14
 3/20 A kérdező kommentje:
Holnap megyek megméretni a cukrom... :/
2011. márc. 15. 11:21
 4/20 anonim ***** válasza:
Az 1-es típusú cukorbetegség általában gyorsan, jellegzetes tünetek kíséretében lép fel, mégpedig annál gyorsabban, minél fiatalabb az egyén. Gyermekkorban napok-hetek, fiatal felnőttkorban hónapok alatt fejlődhetnek ki a klinikai tünetek. Jellegzetes tünetei: sok vizelet, fogyás, szomjúság.
2011. márc. 15. 11:26
 5/20 A kérdező kommentje:
értem.. :/ utánanéztem, és ezek jellemzőek rám.. félek.. :/
2011. márc. 15. 11:31
 6/20 anonim ***** válasza:
előre felesleges félned. Lehet hogy nem is magas a cukrod. Megméretetted és majd utána ráérsz aggódni, ha tényleg van valami bajod. Nagyszüleidnek vagy anyukádéknak nincs ilyen cukormérőjük, mert azt gyorsan megtudnád csinálni.
2011. márc. 15. 11:36
 7/20 A kérdező kommentje:
Nincs.. acsaládban senki em cukros, csak a nénjén, de neki is csak kb 1 éve jött ki.. és kb mennyi rá az esély, h cukorbeteg vagyok? Lehet, hogy a fogyózástól jött ki?
2011. márc. 15. 11:41
 8/20 A kérdező kommentje:
És az igaz, hogy ha cukorbeteg vagyok, akkor könnyen elhízhatok akár mikor?
2011. márc. 15. 11:42
 9/20 A kérdező kommentje:
Olvasgattam, és egy csaj a tünetek között említette, h begörcsölt a lába. Nekem a vádlim görcsöl gyakran.. ez is tünet?
2011. márc. 15. 12:21
 10/20 anonim ***** válasza:

Ez gyanús, hogy cukorbetegség, legalábbis sok tünet illik rád, de attól még nem biztos, hogy az. Lehet hogy csak kimerült, stresszes vagy, vagy a fogyókúra ártott meg, de mindenképpen menj el vércukorvizsgálatra, nagyon egyszerűen ki tudják zárni a cukorbetegséget.

Az elhízás szerintem nem igaz, csak annyi lehet, hogy a cukorbetegeknek meg van határozva, hogy mikor, mennyit kell enniük, és nyilván azért nincs olyan hogy most koplalok egy napot, meg ha túl sokra állítják be, hízhatsz. Viszont pont ezért könnyebb tartani a súlyodat, mert nem ehetsz meg 1 tábla csokit csak úgy.

Mindenesetre drukkolok, hogy ne legyen semmi baj, majd írd meg mi volt. Nyugi, egy csomó történetet olvastam, sőt velem is az volt, hogy hirtelen rohadt szomjas lettem egy időre, pedig addig keveset ittam. Szinte egész nap száraz volt a szám, kiszáradt a torkom. És megmérték, nem vagyok cukorbeteg, de akkor eléggé utánaolvastam témának (+van cukorbeteg ismerősöm). A szomjúság pedig elmúlt, azóta sem iszom eleget.

2011. márc. 15. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!