Miért van az, hogy bármit is eszek gázok képződnek bennem egész nap?
Lehet neked is irritábilis colon syndromád van, mint nekem. Állítólag nagyon sokan vagyunk így. Ennek pont az a lényege,hogy extrémen irritálja a bélfalat minden étel,ezért több gázt képeznek. Kellemetlen, mert fáj, és hát ciki is..Tenni ellene nem nagyon lehet, elvileg a stressz fokozza a dolgot, de a mai világban nehéz stresszmentesen élni. :) Vannak gyógyszerek, amik fokozzák a bélmozgást, ha esetleg görcsölsz, vagy nem jönnek ki, ha otthon vagy, szedjed. (Motilium, Meteospazmyl) Nem drágák, szerintem recept sem kell hozzá. Itt bővebben leírva..
Nekem is ugyanez a gondom, a reggeli első falat péksüteménytől már indul a gázképződés és a görcsök. Valószínűleg tényleg IBS-ről lehet szó, ami tulajdonképpen nem betegség, csak a belek túlérzékenysége.
H ez vígasztal, nekem évekre megszűnt, de az állandó stressztől újra előjött.
IMHO előszöris mindenképp keresd fel az orvost! Valószínűleg nincsen komoly gond, de azért hallgasd meg mit mond erről, és mit javasol!
A normaflore jó ötletnek tűnik - jó híre van, a környezetemben már többeknek bejött'. A joghurt/kefír ilyesmi is beválhat.
Igen, a táplálkozás nem mindegy: az jó ha egészségesebbre váltasz, de ha lehet, ne most kezdj méregtelenítő kúrába, és ne zöldségekre válts... legalábbis ne nagy arányban és ne azonnal.
Ami még nagyon fontos, az a MOZGÁS. Rendszeres, az egész testet átmozgató módszerrel. Rendszeres itt azt jelenti: gyakori (naponta, v legalább 1 héten háromszor). Ez jót tesz a bélműködésnek, anyagcserének, és a distressz-hatások csökkentésében is nagyon jól jöhet.
Alkalmas erre a foci, kerékpározás, úszás, hatha-jóga, tai-chi, pilates, és még sok más, csak az a lényeg, hogy az egész testet könnyedén átmozgassa, és minden szinten ellazítson kicsit. A nyújtó-gyakorlatok különösen jók ilyenkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!