Igaz, hogy a lágy sajtok és "kocka" sajtok Ca-t vonnak ki a csontokból és csontritkulást okoznak?
Figyelt kérdés
2011. febr. 22. 10:13
1/4 anonim válasza:
Arra kíváncsi lennék, hogy hol olvastad ezt, mert én is rendszeresen eszem ilyeneket?
2/4 anonim válasza:
Nem tudok róla. Az viszont biztos, hogy a mozgásszegény életmód, a folyamatos fogyókúrázás és a kóla mind-mind gyilkolja a csontokat.
3/4 anonim válasza:
Ha nem egészséges a szervezeted tényleg tehet rosszat a sajt.létezik az a bizonyos sajtbetegség.utánaolvashatasz.de ezért nem kell abbahagyni a sajtevést:P
4/4 Kolonel válasza:
Mindazok a sajtok, amelyek "hagyományos" sajtok ömlesztésével készülnek és az ömlesztést foszforsók hozzáadásával érik el, felborítják a sajt egészséges kalcium - foszfor 3:1 egyensúlyát, esetenként ezt meg is fordítják. (1:3) A kalcium metabolizmus (szervezetbe be épülés és kiürülés) fontos eleme, hogy a foszfor 2-3 szoros mennyiségű kalciumot visz magával. Ebből következik, hogy az ömlesztett sajt miatt több kacium ürül ki a szervezetből mint ami beépül... Különösen fiatalok esetén nagy nagy gond ez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!