Milyen ételt csináljak amit megehet? (többi lent)
Apám szerdán fekszik be a kórházba a cukorbetegsége miatt, legalább 1 hétig biztos bent lesz. Anyum csak ma meg holnap nem dolgozik mert elintéznek még pár dolgot, de utána a héten anyum csak vasárnap nem fog dolgozni, szóval egyedül kell mindent csinálnom. Azt tudom hogy cukros dolgokat nem ehet, de imádja az édességet, meg a sütiket , és azon gondolkozok hogy próbára teszem a tudásom amit apám ragasztott rám, és sütök neki valamit, de nem tudom mit kéne amit megehet. Süteményeket édesítőszerrel lehet készíteni és jó úgy is? Mit csinálhatnék amit megehet? Itt ez igazából a kérdés :) Illetve még rendes kajákat is szeretnék neki vinni, bár azt mondta nem hiszi hogy nagyon éhes lesz meg ott is kap enni, de valami rágcsálnivalót azért enne. Csak az a baj hogy a sima háztartási kekszben is van cukor..mit vihetnék neki?
Köszi a segítséget!
18/l
Ha édeaspád a cukorbetegsége miatt fekszik be a kórházba, akkor pontosan mérni fogják a vércukrát, pontosan kiszámított szénhidrátmennyiséget fok gapni és azt kell elfogyasztania, valószínű ehhez állítják majd be a gyógyszert vagy esetleg az inzulint, tehát ilyen esetben teljesen mellőzni kell a házikosztot, különben felborul a gyógyító munka.
Mielőtt bármit is vinnél, feltétlenül beszéld meg az orvossal vagy a nővérkével.
Persze még az orvostól előtte megtudakolunk mindent, csak gondoltam előre gondolkodok egy kicsit :)
Elsőnek köszönöm a linket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!