Szénhidrát szegény diéta? Pontosan miket hagyjak ki az étrendemből?
Fehér liszt, fehér cukor,édesség,fehér rizs.Egyél inkább rozskenyeret,barna NÁD! cukrot,mert a "sima"barnacukor nem jó! Barnarizst,sütiket kevert liszttel süsd vagy süttesd,húsfélék, saláták köretnek, gyümölcsök. Azt neked kell kitapasztalnod melyik élelmiszer,gyümölcs , pl.banán,dinnye, hogy hat rád. Nekem a banán pl. egekbe viszi a cukrom, de a dinnye nem,másnak pont fordítva...
Nézzél meg diabeteses honlapokat,fincsi elkészíthető receptek vannak rajta.Sok sikert!
Atkins diéta, vagy Update.
Zöldségeket ehetsz, alacsony cukortartalmú gyümölcsöket pl. zöldalma, ribizli, málna.
Rizsből kizárólag barnarizst.
Lisztből készült ételeket egyáltalán NEM ehetsz, BARNALISZTBŐL készülteket SEM!!!!!
Cukrot felejtsd el, a barnacukor, nádcukor, méz is cukor.
Ha nagyon-nagyon hiányoznak ezek a termékek helyettesítsd őket Update termékekkel.
De próbáld őket teljesen elhagyni.
Köszönöm, sok segítséget kaptam.
Nem vagyok cukorbeteg. Policisztás ovárium szindrómám van. (PCOS)
Fogynom kellene egy 10 kg-ot legalább, teherbe szeretnék esni.
*Norbi...a többi terméke is aranyáron van,nem az átlag embert szolgálja,csak jár a szája ,hogy ezt kell enni,de megfizethetetlen!
Senki nem kényszerített, hogy zabáld magad dagadtra! Ha meg arra volt pénzed, hogy elhízz, legyen pénzed arra is, hogy lefogyj! (Tisztelet a kivételeknek, akik betegség miatt híztak meg és nem tehetnek róla.)
Eznézést a kérdezőtől, de az ilyenek mindig felbosszantanak.
Norbi senkinek nem "jár", ez egy LEHETŐSÉG. Neki van egy módszere, ha akarod, megveszed, ha akarod, nem veszed meg. Üzlet.
---
Kérdezőnek:
Jó lenne, ha megírnád, MIRE javasolta a doki a diétát, mert nem mindegy.
Amúgy szénhidrát van a barna/nádcukorban is, a mézben is, a barna rizsben is és tk. lisztben/kenyérben is. Csak élettanilag ezek jobbak, mint a finomitott liszt és cukor. A "barna" cukrot és lisztet/kenyeret legtöbb esetben színezik, ugyanolyan rosszak, mint a fehér. Arra kell figyelni, hogy finomítatlan legyen a nádcukor, és teljes kiőrlésű lisztBŐL (nem lisztTEL) a kenyér. De ettől még ugyanannyi szénhidrát lesz benne!!! Csak nem hántják le az értékes anyagokat, és lassabban szívódnak fel (nincs vércukorszint-ingadozás, később éhezel meg).
Szénhidrát (cukor) a gyümölcsökben is van, de abban a formában leghasznosabb és legkevésbé ártalmas megenni a cukrot.
Ha cukorbeteg vagy, akkor szigorúan be kell tartanod a cukordiétát. Ha fogyni akarsz, akkor is érdemes utánanézned, hogy miben mennyi szénhidrát van, és úgy variálni a kajákat, hogy kevesebbet vigyél be, mint eddig. Pl. hús-zöldség, ebben viszonylag kevés van.
Itt tudod kiszámolni, mennyi szénhidrátra van szükséged (teljesen nem lehet megvonni):
(fontot állítsd át kg-ra)
Itt pedig megnézheted, miben mennyi szénhidrát van:
14.18 vagyok
PCOS diéta is van, itt tudsz utánanézni:
Az Életmód menüpont alatt. Nem csak fogynod kell, arra is van esély, ha jól csinálod a diétát, hogy a ciszták is eltűnnek. Endokrinológust ne hagyd ki, ez NEM nőgyógyászi probléma, ott csak tünetet okoz.
Remélem, segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!