Candida-diéta. Mit lehet, mit nem?
Sajnos ellentmondásos információkat találok. Még egy könyvet is megvettem, de egyértelműen nem írja, hogy az első, szigorú szakaszban mit lehet, mit nem lehet, csak a továbbiakban ehető ételek vannak benne.
Melyek azok a könnyű sajtok, amelyek diéta alatt ehetők, feta, mozarrella? Ha a szójatermékek tiltottak, miért lehet szójatejet inni? Cikóriát ihatok? Mert én úgy tudom a kávé is savasít, de azt írják iható. Sóska, étkezési keményítő használható? Natúr joghurt tuti ehető?
Szó nincs itt "lúgosításról". A gomba cukorral (szénhidráttal - a szervezet ebből csinál cukrot) táplálkozik. Megvonod a szénhidrátot, a gomba lassan "éhen hal". Feta, mozarella, sóska mehet. A keményítő kb. =kukoricaliszt, vagyis szénhidrát.
Natúr joghurtot ehetsz bármennyit.
Én a következőket NEM ettem: kefír,savanyúkáposzta,minden amiben élesztő van,semmi cukor,gyümölcs csak citrom és savanyú alma,ribizli. Tilos a gomba és minden, amiben gomba van.Sajt csakis feta és mozzarella!Kávé mértékkel mehet.Itt nem a savas-lúgos dolgon van a lényeg, hanem a gombán.
Mivel a gomba nem szereti a cukormegvonást,ebből következik, h semmi cukor v amiben cukor van!
Elég drasztikus a diéta, eleinte marha sz.r a közérzeted, legalábbis én rosszul voltam.De megérte!
Ezt fél évig csináltam, utána is csak módjával ettem a tiltott dolgokat, a közérzetem ezerszer jobb lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!