Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért iszol eviant? (Kérdésed...

Miért iszol eviant? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )

Figyelt kérdés
Az evian a legdrágább víz, amit a sznobok előszeretettel fogyasztanak, bár nem tudom miért, mert csekély ásványi anyag tartalmú és az íze is pocsoja.
2011. febr. 15. 12:58
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:

Lassan elérünk arra a szintre, hogy már a víznek is márkásnak kell lennie pff..

amúgy nem tudom, szerintem nincs különbség a vizek között (ízre legalábbis, mivel nincs ízük sincs konkrétan) :)

2011. febr. 15. 13:02
 2/21 anonim ***** válasza:
57%

Azért ezt megcáfolnám.Meg lehet kostolni egy lidl-s,tescos árványvizet és egy jana vagy eviant,azért van külömbség.

Azt viszont én sem értem hogy mi ez a nagy árkülömbség hisz viz mindegyik.Aki nem éri be a csapvizzel az meg fizesse meg,ha ennyien igényt tartanak rá mért adnák olcsobban.Amúgy nekem a kedvencem a jana,de a nestlé aquarell is nagyon finom(vizhez mérten).Amúgy egy-két silányabb minöségünél kiakaszto hogy néha a mentes viz,nem is annyira mentes,hanem olyan mint egy erejét vesztett szóda.

2011. febr. 15. 13:07
 3/21 anonim ***** válasza:
32%

én csapvizet iszom és nem érdekelnek a márkás cuccok. a szénsavas italokat meg nem is szeretem.

L*-*

2011. febr. 15. 13:12
 4/21 anonim ***** válasza:
Én azért vagyok rákényszerülve az ásványvízre, mert a csapvíz nálunk egyrészt iszonyat kemény, másrészt agyon van klórozva... Szóval nekem tökéletesen megfelel a spar és a lidl víz. Ízre amúgy tényleg van egy kis különbség (ha egymás után iszod, igazából akkor veszed észre). De mivel nem túlzottan más, ezért teljesen feleslegesnek tartom a drágább vizeket megvenni. Akkor vennék drágábbat, ha nem ízlene az olcsó. De nekem semmi bajom vele.
2011. febr. 15. 13:14
 5/21 anonim ***** válasza:
Az Evian azért ilyen drága, mert Franciaországból hozzák. Igazság szerint én nagyon nem szeretem az ásványvizeket, mert a szénsavmenteseknek is gyenge szénsavas ízük van, egyedül az Evian-t, és a Szentkirályit iszom meg. Ezek az egyetlenek, amik TÉNYLEG szénsavmentesek. Cáfolnám a pocsolyaízt, szerintem csak simán víz ízű :). Nem ezt iszom minden nap, úgyhogy amikor évente kétszer rám jön, hogy vizet akarok inni, nem terhel meg anyagilag.
2011. febr. 15. 14:16
 6/21 anonim ***** válasza:

Eviant még nem kóstoltam.

A Jana babavíz a kedvencem. Ennek nincs semmi mellékíze, és sós íze sem. Sőt, ez valóban szénsavmentes.

Viszont nem engedhetem meg magamnak anyagilag, hogy mindig ezt vegyem, szóval az olcsó tescós is megteszi, főként hogy sokat iszom. Ha útközben vagyok, és kéne egy kis üveg víz az útra, akkor veszek Janát. És egy literes, szóval még mindig olcsóbbra jövök így ki, mintha hülye kólákat vennék, amitől csak szomjasabb leszek.

2011. febr. 15. 15:58
 7/21 A kérdező kommentje:
Az evian nem azért drága mert francia, sok más külföldi van olcsón, hanem mert a sznobok itala. de te miért iszod ? mert sznob vagy ? vagy valamiért jó lenne ? hiszen pocsoja ízű.
2011. febr. 17. 19:25
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
Mint írtam, évente egyszer kétszer iszom a Szentkirályival együtt, mert eleve nem vagyok ásványvíz párti. Szerinted az íze pocsolya. Szerintem nem az, hanem nagyon finom, és végre egy szénsavmentes ásványvíz, amiben TÉNYLEG nincs szénsav. Nem ugyanaz az ízlésünk. Én imádom a paradicsomot, a legjobb barátnőm meg undorodik tőle. Ettől még nem lesz a paradicsom egy rossz növény, csak ízlés kérdése. Köszönöm szépen sznob sem vagyok, csak szeretem az Evian ízét. Ez legyen a legnagyobb hibám :D
2011. febr. 17. 19:59
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha neked pocsoja még másnak izlik.Nem vagyunk egyformák.

Tiszteletben kell tartani hogy kinek mi tetszik és attol h valami nekünk nem finom még másnak lehet a kedvence.

2011. febr. 17. 20:15
 10/21 anonim ***** válasza:
Franciaországban olyan ára van, mint a többi víznek. Nekem a vörösbor jobban izlik, de a család időnként választ nagyobb, öt literes Eviant. Sznobizmusnak nem nevezném, ha valaki vizet iszik. (Persze Magyarország elég különleges.) Evian egy város, és az ottani forrásvizet palackozzák, ahogy itthon is teszik az ásványvizeket. Európában népszerű még a házilag tisztított víz, amit a saját vízhálózatból tisztítanak meg a háztartásokban. Leginkább ezt használjuk.
2011. febr. 17. 21:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!