Miért van az, hogy aki inzulinos cukorbeteg, mégis eszik időnként cukrot ( finomított cukorra gondolok, term, nem a gyümölcscukorra ), és az inzulinnal manipulálják a szervezetüket?
Erre a kérdésre tegnap figyeltem fel:
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egyeb-kerdesek__1524..
A kérdésemet nem kötekedésnek szánom, mielőtt vki félreértené, normális válaszokat várok, amit előre is köszönök.
Egy - egyenlőre - nem inzulinfüggő cukorbeteg.
Mert a szevezetnek szüksége van cukorra.
Egyrészt, teljesen cukor nélkül nem lehet élni. A finomított cukor éppen ugyanúgy gyümölcscukorrá bomlik le, majd használódik fel, csak nagyobb dózis, és lassabban emésztődik meg.
Tehát almával is be tudsz vinni annyi cukrot, mint egy teáskanállal. Illetve, ki sem tudod szűrni a cukrot, mivel jóformán minden élő szervezet számára ez a legalapvetőbb energia tárolási, és energia nyerési mód. És ezért a gabonákon át még a húsban is van (nagyon minimális) cukor.
Az inzulin injekció pedig voltaképpen pótolja azt, amit a szervezet nem, vagy csak csökkentett mennyiségben állít elő. Viszont inzulin nélkül meglehetősen gyorsan éhenhalnának a sejtek, ugyanis a test sejtjei csak inzulin jelenlétében tudják a vérből felvenni a glükózt.
Így ha a beteg nem adna magának inzulint, az egekbe szökne a vércukor szintje (az inzulin felel ezért is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!