Epe problémások mit nem ehetnek?
Szia! Én a terhességem alatt lettem epés, aminek a vége sajna műtét lett. Illetve nem is sajna, legalább megszabadultam a fájdalmaktól :) Végig epekímélő diétán voltam, így tudom mit lehet mit nem.
Tojást semmilyen formában nem szabad, sülten azért mert nehéz, főve sem jobb a fehérjetartalma miatt, begörcsölhetsz tőle.
Zsírban sült ételek, rántott ételek kilőve szigorúan, tejfölös ételek szintén.Tejföl helyett kefirrel kell habarni. Tejből csak a másfél százalékos tejet szabad, a többi zsíros.
Ha sült húst akarsz enni akkor sütőfóliában meg szabad sütni, a csirkét szigorúan a bőre nélkül. Fűszert jóval kevesebbet kell hazsnálni, nem szabad a különböző fűszersókat, borsot, majorannát.
Zöldségek közül bajt okoz a paprika, a paradicsom, a káposzta, a borsó, a bab, tehát a hüvelyesek, a kukorica, uborka. Ezeket nem lehet.
Friss kelt tésztákat sem, pékárut sem.
Cukros dolgokat nem, sütiket nem, péksütiket nem.
Inni cukrosat és szénsavasat nem szabad.
Hirtelen ennyi jutott eszembe, nekem ezeket kellett tartanom.
Ja ketchup, majonéz, mustár nem szabad. Ketchupot nem mert cukros és a paradicsom ugye, majonéz tojásos, olajos, tehát nehéz, a mustár pedig fűszeres azért nem szabad.
Közben eszembe jutott még valami: felvágottak közül a paprikás szalámikat tilos, amit lehet a sovány baromfi felvágottak. Viszont virslit nem szabad és párizsit sem, helyette krinolint szabad enni.
Sajtok közül csakis a sovány sajtokat, trappista és társait tilos!
Remélem tudtam segíteni!
21 hónapos kislány anyukája :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!