Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Epe problémások mit nem ehetnek?

Epe problémások mit nem ehetnek?

Figyelt kérdés
Nem az alap dolgokra gondolok. pl. olaj helyett zsírt vagy csak olívaolajat? Tojás milyen formában tilos, sütve,főve? A neten ennyire nem részletezik. Mindenféle válasz érdekel,minél több tilos ételt soroljatok fel köszönöm.
2011. jan. 1. 19:07
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem tudom ez mennyire segít, de nekem is voltak gondjaim vele, és semmi fűszereset és zsírosat nem ehettem, amit tehettem a kajákra az max a só volt, de azt is 1 csipetet. Tehát chips, sültkrumpli, mindenféle előrepanírozott-fagyasztott húskorong vagy gumicukor, sok csoki, fokhagyma stb... Tehát semmi olyat amibe van ugymond "anyag". :S:)
2011. jan. 1. 19:14
 2/6 anonim ***** válasza:
A tejföl és az uborka nyersen is tilos.
2011. jan. 1. 19:19
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, várom még őket. A tojással mi a helyzet semmilyen formában nem lehet? És mi van a mustárral, ketchuppal, majonézzel?
2011. jan. 1. 19:55
 4/6 anonim válasza:
100%

Szia! Én a terhességem alatt lettem epés, aminek a vége sajna műtét lett. Illetve nem is sajna, legalább megszabadultam a fájdalmaktól :) Végig epekímélő diétán voltam, így tudom mit lehet mit nem.

Tojást semmilyen formában nem szabad, sülten azért mert nehéz, főve sem jobb a fehérjetartalma miatt, begörcsölhetsz tőle.

Zsírban sült ételek, rántott ételek kilőve szigorúan, tejfölös ételek szintén.Tejföl helyett kefirrel kell habarni. Tejből csak a másfél százalékos tejet szabad, a többi zsíros.

Ha sült húst akarsz enni akkor sütőfóliában meg szabad sütni, a csirkét szigorúan a bőre nélkül. Fűszert jóval kevesebbet kell hazsnálni, nem szabad a különböző fűszersókat, borsot, majorannát.

Zöldségek közül bajt okoz a paprika, a paradicsom, a káposzta, a borsó, a bab, tehát a hüvelyesek, a kukorica, uborka. Ezeket nem lehet.

Friss kelt tésztákat sem, pékárut sem.

Cukros dolgokat nem, sütiket nem, péksütiket nem.

Inni cukrosat és szénsavasat nem szabad.

Hirtelen ennyi jutott eszembe, nekem ezeket kellett tartanom.

Ja ketchup, majonéz, mustár nem szabad. Ketchupot nem mert cukros és a paradicsom ugye, majonéz tojásos, olajos, tehát nehéz, a mustár pedig fűszeres azért nem szabad.

Közben eszembe jutott még valami: felvágottak közül a paprikás szalámikat tilos, amit lehet a sovány baromfi felvágottak. Viszont virslit nem szabad és párizsit sem, helyette krinolint szabad enni.

Sajtok közül csakis a sovány sajtokat, trappista és társait tilos!

Remélem tudtam segíteni!

21 hónapos kislány anyukája :)

2011. jan. 3. 14:18
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Könnyebb leírni mit szabad enni:(
2012. júl. 11. 20:25
 6/6 anonim ***** válasza:
Na tudják mit....én is epés vagyok de az biztos, hogy ezt mind nem fogom betartani szinte semmit nem lehet enni a tejfölös cuccokat imádom 20% felettit mert hizni akarok a szalonnát kolbásszal tojással mindenevő vagyok. Remélem a mütét után nem kell tartani a diétát??
2013. jan. 3. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!