Vannak itt finnyások? Mennyire vagytok azok? Mikor alakult ki nálatok ez? Milyen okokra vezetitek vissza a válogatósság kialakulását esetetekben?
Én elég válogatós vagyok. A levesből mindig kiszedegetem a zöldséget, mert nem szeretem. Nem eszek meg semmilyen főzeléket. A süteményből kiszedem a mazsolát. A tejet nem szeretem, de a kakaót igen. A húsokról minden látható kis zsírcafatot leszedek. Nem eszem párizsit.
Finnyás nem vagyok, tehát ha valamelyik közeli hozzátartozóm esetleg beleharap egy szendvicsbe vagy akármibe, attól még megeszem, vagy ha valaki iszik a poharamból nem borulok ki.
Oh a finnyás és válogatóst most rokon értelmű szónak szántam. Bocsi. Azért én nem biztos, hogy megenném, amibe már beleharaptak. Azt sem szeretem, ha beleesznek a tányéromba.
Köszi a válaszod.
Ezt már én is hallottam, hogy a koli "csokákra" képes az evés terén. :) tőlem is egyszer megkérdezték társaságban, amikor vajas kenyeret ettünk, hogy ugye, én nem voltam kolis? Kérdeztem miért? Hát mert olyan lassan kenem a kenyeret... :)))
Egyébként én nem voltam kolis és nagyon finnyás és válogatós vagyok. A húst csak soványan eszem meg, leszedem a kövéreket róla, belsőségből kizárólag a májat eszem mg sütve vagy dínsztelt májnak, a tejet már megiszom pár hónapja, de eddig azt sem. A mazsolát meg nem enném, de a diós, mogyorós, lekváros sütiket sem. Csak azt a kaját eszem meg, amit tudom, hogy mi, meg lehetőleg anyukám készítse el, vagy párom, vagy én... Az éttermi kajákkal is vannak fenntartásaim, ott nem ennék meg bármit, amit itthon igen.
A párizsit meg a virslit megeszem, de csak ha nagyon friss, kenyérből is max a "tegnapit" és a friss meleg kenyeret szeretem. :)))
Ilyet, hogy ruszli, meg egyáltalán a halak, akkora kocsonya, meg nem enném. :))) Persze lehet mondani, hogy ha nem volna más, ha rákényszerülnék megenném. Hát nem tudom. Nem szeretném kipróbálni, nem szeretnék olyan helyzetbe kerülni.
Mondok egy szerintem nagyon furcsa finnyásságomat, vagyis inkább irtózásnak tekinteném: penész és rohadt dolgok. A penészes kenyeret nem merem megfogni, rosszul tudok lenni a látványától is. A rohadt krumpli vagy paprika szintén ugyanez a helyzet. Naponta nézem a hűtőt meg ilyesmit, hogy nehogy lgyen benne rossz valami, mert akkor baj van. Páromnak szólni, hogy dobja ki elég ciki lenne. :D
A gyerekeim alól simán kiveszem a kakát, persze nem kézzel, de ha olyan lesz az ujjam akkor nem esek kétségbe. Szóval ezvan. :)))
30/N
Ja, a retek és a gomba is kizárva. Nekem is mindig azt mondja a párom, hogy megtudnám én, ha elkerülnék koliba.
A beleharapottakkal azért nincs bajom, mert a rokonaimat ismerem. Idegenekét nyilván nem enném meg. De ha belegondolsz sokszor eszel úgy, hogy nem is tudod, hogy abba már beleettek, mert nagyon sokan úgy kóstolják a főztüket, hogy ugyanazzal a kanállal nyúl bele többször.
=o)
16:44-es vagyok. Elnézést kérek az elgépelésekért...! Gyorsan írtam, nem olvastam át, és fázik a kezem is...
(van fűtés, csak most jöttem be kintről) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!