Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Napi gyümölcs/zöldség szükségl...

Napi gyümölcs/zöldség szükséglet mennyi?

Figyelt kérdés

Nem szeretem a zöldségeket, nagyon ritkán eszek.

Milyen fajta és mennyi az a zöldség és gyümölcs adag, amit naponta egyek meg?

2010. dec. 26. 21:36
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Pedig nagyon fontos, hogy vitaminokhoz is hozzájuss, ezek erősítik az inmunrendszert, tehát legyőzhet a szervezeted külömböző betegségeket, influenzákat. Naponta 5-féle gyümölcsöt/zöldséget kell fogyasztani. Egyél meg tízóraira egy almát, reggelire ehetsz paprikás/paradicsomos kenyeret/kiflit, uzsonnára egyél meg vagy 3 mandarint, és estére pedig 2 gerezd fokhagymát. A fokhagyma segíti a bélműködést, emésztést, tisztítja a légutakat, magas koleszterin esetében a legjobb gyógyszer. A fokhagyma még jó némely bélféreg esetében is, mivel a kisebb férgeket, például a cérnagiliszta, gyógyszer nélkül is ki tudja ölni a szervezetből.
2010. dec. 29. 16:39
 2/6 tetris ***** válasza:

Az én fiaim se ennék meg a zöldséget semmiképp se. Az alábbi trükk vált be. Főzök valamilyen zöldséges levest, aztán a zöldségeket szépen kihalászom, és összeturmixolom egy kis leveslével. Aztán szépen visszaöntöm a keveréket a leveshez, ami így jó sűrű lesz.

Nem is tudják, hogy közben a levével együtt megették a zöldséget is!!!!

Egy másik ötlet:

Láttam a Herbária boltban, hogy van bio "Zöldséglé" nevezetű ital. Talán ha le tudnál erőltetni naponta 1 pohárral, már az is jó lenne. Egy pillanat alatt lenn van, és kész. Nem kell kortyolgatni, ízlelgetni, ha már annyira nem szereted. Csak zsupsz lehúzni!

2010. dec. 29. 18:03
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
én IMÁDOM a zöldségeket. viszont a gyümölcstől herótom van, fúj, szal nálam a gyümölcsbevitellel van gond. azt hogy szerettessem meg magammal?:S
2010. dec. 29. 20:02
 4/6 tetris ***** válasza:

A brokkoli zsenge torzsája milyen fincsi tud lenni!

Vagy kora tavasszal kapható egészen gyenge, nem fás zöld karalábé. Az is milyen finom! Csak úgy nyersen!

Néha megeszem a nyers petrezselyem gyökeret. Tavasszal lehet néha olyat kapni, ami édeskés, mint a sárgarépa. És még fogyni is lehet tőle.

Gyerekkoromban a mutter mindig megetette velem a páposzta torzsáját. Imádtam!

És milyen finom a jégsaláta! Ropogós még napok múlva is, és tele van vitaminnal.

Ilyenkor télen ízetlen a paradicsom, de drága pénzért lehet kapni picike koktélparadicsomot. Na, annak egész jó íze szokott lenni.

Szerintem próbálgassad, kóstolgassad ezeket, hátha egyszercsak valamelyik megtetszik!

A zöldségek olyan finomak!

2010. dec. 30. 12:41
 5/6 anonim ***** válasza:
A második válaszolónak nagyon jók az ötletei, azt azonban tudni kell, hogy ha egy zöldséget/gyümölcsöt megfőzöl, megpirítol, kimennek belőle a fontos vitaminok.
2010. dec. 30. 15:40
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszaitokat
2011. jan. 1. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!