Napi gyümölcs/zöldség szükséglet mennyi?
Nem szeretem a zöldségeket, nagyon ritkán eszek.
Milyen fajta és mennyi az a zöldség és gyümölcs adag, amit naponta egyek meg?
Az én fiaim se ennék meg a zöldséget semmiképp se. Az alábbi trükk vált be. Főzök valamilyen zöldséges levest, aztán a zöldségeket szépen kihalászom, és összeturmixolom egy kis leveslével. Aztán szépen visszaöntöm a keveréket a leveshez, ami így jó sűrű lesz.
Nem is tudják, hogy közben a levével együtt megették a zöldséget is!!!!
Egy másik ötlet:
Láttam a Herbária boltban, hogy van bio "Zöldséglé" nevezetű ital. Talán ha le tudnál erőltetni naponta 1 pohárral, már az is jó lenne. Egy pillanat alatt lenn van, és kész. Nem kell kortyolgatni, ízlelgetni, ha már annyira nem szereted. Csak zsupsz lehúzni!
A brokkoli zsenge torzsája milyen fincsi tud lenni!
Vagy kora tavasszal kapható egészen gyenge, nem fás zöld karalábé. Az is milyen finom! Csak úgy nyersen!
Néha megeszem a nyers petrezselyem gyökeret. Tavasszal lehet néha olyat kapni, ami édeskés, mint a sárgarépa. És még fogyni is lehet tőle.
Gyerekkoromban a mutter mindig megetette velem a páposzta torzsáját. Imádtam!
És milyen finom a jégsaláta! Ropogós még napok múlva is, és tele van vitaminnal.
Ilyenkor télen ízetlen a paradicsom, de drága pénzért lehet kapni picike koktélparadicsomot. Na, annak egész jó íze szokott lenni.
Szerintem próbálgassad, kóstolgassad ezeket, hátha egyszercsak valamelyik megtetszik!
A zöldségek olyan finomak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!