Létezik olyan, hogy valaki annyira érzékeny egy ételfajtára, hogy megbetegszik, ha eszik belőle?
1. Ha neked a cukor nem tesz jót, akkor ne egyél belöle.
2. Ha okoskodnak, akkor mondd azt, hogy allergiás vagy rá - ezt a legtöbben könnyebben elfogadják.
3. Se rokonlátogatáskor, se máskor NEM KELL olyasmit enni, ami nem esik jól.
Egyébként a candida-fertözés esetében kimondottan rosszat tesz a cukor - nem ártana ilyen irányban kivizsgáltatnod magad.
Köszönöm a válaszokat, kezdem magam "normálisnak" érezni. :)
Az adalékokra tudom, hogy allergiás vagyok, de a cukor az nem mesterséges anyag, azért nem fogadja el senki, ha "nyafogok". Sajnos nálunk az a divat, hogy mindent meg kell enni amit felszolgálnak, akár ízlik, akár nem. Ha mégse akarod, akkor szinte megtömnek. Volt már olyan, hogy a vendégségben ebéd után, ágynak estem, mert az utolsó 2 falatot már nem akartam volna megenni, de mégis addig idegesítettek amíg meg nem tettem, hát az eredmény persze az lett, hogy fél óra múlva, az egész ebédet kihánytam. :( Azóta nagyon félek, és inkább tűröm, hogy finnyás vagyok, meg szégyent hozok a családra, és hasonló beszólásokat... :(
Huhú de kedvesek a vendéglátóid, barátnőm is ilyen utolsó falat marad.. :), ennyi nem cseszegeti senki sem érte, megeszem én vagy az apja :D
Amúgy ne aggódj , ha ennyire rosszul vagy a cukortól akkor Bocs, most olvastam hogy voltál, a hajlamod egyébként ha megvan lehet kevesebb a béta sejted a hasnyálmirigyben ami az inzulint előállítja, a modernnek nevezett táplálkozás extrém mennyiségben lövi a szervezetet finomított szénhidráttal ( végeredményben cukorral), ami ha egy kicsit is érzékeny vagy jobban megvisel mint másokat.
A cukor egyébként nem egy természetes dolog a táplálkozásban. Főleg a finomított répacukor/kristálycukor.Ezeket ha tudod kerüld, egyben a péksütikkel/fehérlisztes kenyérrel együtt. Egyél tönkölyöset, barnát...stb. Próbáld ki esetleg a mézet már ha szereted , vagy a barna-cukrot. ( Tiszta nád cukrot ) Juharszirupot valamint a nyírfacukrot, drágább de jobb.
Vagy konzultálj dietetikussal, biztosan tud segíteni!
A rokonokat meg tényleg nem értem , egyél hogy rosszul legyél?
Minden jót!
Elhiszem , hogy rossz neked, bár nem értem miért kell szenvedned. Valaki cigizik, valaki sportol , valaki nem eszik vörös húst,nem értem miért kell ezzel bárkit is bántani.Próbáld megértetni a családoddal, hogy nem az ő szórakoztatásukért leszel rosszul a cukortól. :D Egy dietetikus szakvéleménye azonban sokat nyomhat a latban, hogy nemcsak "hisztiből/trendiségből"...stb csinálod ezt, hanem azért mert ha nem ezt csinálod akkor rosszul leszel.
Egy orvosi véleményre biztosan hallgatni fognak , ha rád nem is. Hajrá!
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!