Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Valoban igaz az A vitaminrol?

Valoban igaz az A vitaminrol?

Figyelt kérdés

Vigyázat: túl sok A vitamin bevitele viszont hosszú távon hajhulláshoz, májkárosodáshoz vezet, mivel elraktározódik a szervezetben!

Én ugy tudom hogy ez nem fordulhat elö természetes úton csak ha beszedi az ember gyógyszerként

pl sok sárgarépát eszek ..... akkor velem is ez lessz??? nem hiszem

2010. dec. 15. 00:37
1 2
 11/15 Huron válasza:

MEg annyi: Tevhit, h szarad a bor tole! :)

Igazsag: Nem szarad a bor tole, sot szebbe teszi! Jobban barnulsz napozasnal, kevesebb a leleges, vagy leeges utan hamar barnulas.

2010. dec. 15. 23:43
 12/15 PT-Daniel ***** válasza:

Röviden: Mindenböl karos a tul sok! Meg a tulzott vizivas is halalos lehet (ez nem vicc!).

De, ahogy irtad, a vit. A-nal nagyon nehez a tulzott fogyasztas.

Szemelyes tapasztalat: Babakoromban imadtam a repapüret, edesanyam nem is sajnalta tölem. Es kepzeljetek besargultam! (ez sem vicc!). Csomo vizsgalaton mentem at, mire kiszürtek a majkarosodast es a sargasagot es a doki vegül rakerdezett az etrendemre. De az a mennyiseg, amitöl besargultam is hihetetlenül messze volt a veszelyküszöbtöl.

2010. dec. 18. 15:50
 13/15 anonim ***** válasza:
Valaki azt irta: "a gyógyszer A-vitamin" az mi????? Én vitaminokkal dolgozom, de ilyet még nem hallottam. Van maga az A-vitamin, és van a Béta-karotin, ez az A-vitamin előanyaga, amiből a szervezet A-vitamint állit elő. Mind a kettő jó a szervezetednek, egyik sem árt még akkor sem, ha az RDA többszörösét szeded be belőle, viszont sok haszna van. Ha valaki mást mond, az hülyeség. Azt el tudom képzelni, hogy mint általában a gyógyszergyári készitményekben sok az adalék, de az azokban lévő A-vitamin sem ártana, ha nem volnának mellette az állagjavitók, tartósitószerek, térfogatnövelők, vagyis mérgek. És az összes vitamint a többivel érdemes szedni, mert szinergikus (egymást javitó) hatásuk van, igy nem borit fel a szervezetben semmiféle egyensulyt.
2010. dec. 18. 19:21
 14/15 A kérdező kommentje:

én nem szedek semmit és nemis fogok

maradok a természetes dolgoknál

2010. dec. 19. 05:39
 15/15 anonim válasza:
Én a sárgarépát pl. imáááádom, de nagyon. Az a baj az A vitaminnal állítólag, hogy sötétítti a bőrt (jézusom!), szal én vigyázok vele...
2011. jan. 4. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!